Όταν το Βρήκαν σε αυτή την Άθλια Κατάσταση, τους Σηκώθηκε η Τρίχα. Τότε αποφάσισαν να Πάρουν τη Κατάσταση στα Χέρια τους…

March 13, 2021

Όταν το Βρήκαν σε αυτή την Άθλια Κατάσταση, τους Σηκώθηκε η Τρίχα. Τότε αποφάσισαν να Πάρουν τη Κατάσταση στα Χέρια τους…

Διαφ.



Όταν έφτασαν οι διασώστες σε μια μικρή καλύβα στο Βέλγιο, σοκαρίστηκαν στη θέα των τραγικών συνθηκών που διαβίωναν ένα πόνυ και ένα λευκό άλογο. Τα παραμελημένα ζώα ήταν κλειδωμένα στη καλύβα για τουλάχιστον 3 μήνες, που ήταν προφανής από τη μυρωδιά και την ποσότητα της κοπριάς όπου στέκονταν.




1

2

Αυτό που ήταν ακόμα πιο σοκαριστικό, ήταν το μήκος των οπλών του πόνυ. Η φιλοζωική οργάνωση Animaux en Péril που ανέλαβε το περιστατικό δήλωσε ότι δεν είχαν ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Το ζώο μετά βίας κατάφερε να μπει στο τρέιλερ. Σε ένα τέτοιο πόνυ πρέπει να κόβονται οι οπλές του 3-4 φορές το χρόνο. Είναι προφανές ότι είχαν περάσει τουλάχιστον 10 χρόνια από την τελευταία φορά που του περιποιήθηκαν τις οπλές. Οι οπλές είχαν γίνει σπείρα και πρέπει να ήταν επώδυνο για το ζώο να περπατάει.

3

4

Τόσο το πόνυ όσο και το άλογο, που τώρα ονομάστηκαν Poly και Everest, ήταν τελείως παραμελημένα και είχαν μόλυνση από παράσιτα. Αλλά πριν από οποιαδήποτε περιποίηση, οι οπλές της Poly έπρεπε να κοπούν.



5

Μετά από το κόψιμο των οπλών, ακολούθησε ένα περιποιητικό μπάνιο.

6

Και ο Everest δέχτηκε περιποίηση στις οπλές και κουρεύτηκε.

7



Εδώ είναι το αξιαγάπητο πόνυ μετά από την φροντίδα που είχε τόση ανάγκη. Οι οπλές του είναι πλέον σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

8

Και ο Everest δείχνει πολύ καλύτερα!

9

Credit: Allcuteallthetime




Πηγή

Διαβάστε επίσης: