Πέθανε η μεγαλύτερη αράχνη του κόσμου σε ηλικία 43 ετών στην Αυστραλία

February 3, 2021

Πέθανε η μεγαλύτερη αράχνη του κόσμου σε ηλικία 43 ετών στην Αυστραλία

Διαφ.



Μια εντυπωσιακή αράχνη ανακαλύφθηκε στην δυτική Αυστραλία μπορεί να είναι η μακροβιότερη αράχνη που έχει καταγραφεί στον κόσμο.




Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η θηλυκή αράχνη Γκάιους Βιλόσους είναι 43 ετών. Αυτή η ηλικία σπάει το προηγούμενο ρεκόρ το οποίο ανήκει σε μια 28χρονη ταραντούλα από το Μεξικό.

Μέσω μιας μελέτης μεγάλου πληθυσμού πολλών ετών στην περιοχή Central Wheatbelt από το 1974 οι επιστήμονες έχουν αποκτήσει πολλές γνώσεις σχετικά με την ζωή αυτών των αραχνοειδών, αποκαλύπτοντας τις ξεχωριστές συμπεριφορές που μπορεί να τα βοηθάνε να ζήσουν τόσο πολύ.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pacific Conservation Biology, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Curtin ανέφεραν την καταγραφή μιας εντυπωσιακά μεγάλης αράχνης ηλικίας 43 ετών.

Η αράχνη πέθανε πρόσφατα και όταν πέθανε ήταν ήδη 43 ετών.



Παρόλο που κάποια αραχνοειδή είναι γνωστά για την μακροβιότητά τους η τελευταία ανακάλυψη ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες.

«Από όσο μπορούμε να ξέρουμε αυτή είναι η μεγαλύτερη αράχνη που έχει καταγραφεί και η αξιοσημείωτη ζωή της μας επέτρεψε να διερευνήσουμε παραπάνω την συμπεριφορά των αραχνών και την δυναμική του πληθυσμού», ανέφερε ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.

«Η μελέτη ξεκίνησε το 1974 από την Μπάρμπαρα Γιορκ Μέιν που παρακολουθούσε για 42 χρόνια τον πληθυσμό των αραχνών στην περιοχή Central Wheatbelt στην δυτική Αυστραλία», ανέφερε ο ίδιος συγγραφέας.



[dailymail]

 

Πηγή



Διαβάστε επίσης: