Μαμά αγελάδα τρέχει πίσω από τα μοσχαράκια της που άνθρωποι τα απομακρύνουν μέσα σε κλουβί

January 30, 2021

Μαμά αγελάδα τρέχει πίσω από τα μοσχαράκια της που άνθρωποι τα απομακρύνουν μέσα σε κλουβί

Διαφ.



Αυτή είναι η συγκινητική στιγμή που μια μητέρα αγελάδα κυνηγάει τα μοσχαράκια της καθώς απομακρύνονται από εκείνη με ένα τρέιλερ.




Στο βίντεο, που κυκλοφορεί από τη Safe, μια οργάνωση για την καλή διαβίωση των ζώων, η μητέρα αγελάδα κινείται γρήγορα πίσω από το τρέιλερ σε μια προσπάθειά της να μην απομακρυνθεί από τα παιδιά της.

Σύμφωνα με τη Safe, οι αγελάδες στεναχωριούνται πολύ όταν διαχωρίζονται από τα μοσχαράκια τους.

Η οργάνωση δηλώνει ότι ο πόνος του αποχωρισμού των παιδιών τους δεν είναι διαφορετικός από αυτόν που νιώθουν οι άνθρωποι.

Η RSPCA δηλώνει ότι οι αγελάδες συχνά διαχωρίζονται από τα παιδιά τους για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών καθώς και για να ρυθμιστεί η πρόσληψη τροφής, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα αρκετό πρωτόγαλα.

Η διαδικασία διαχωρισμού είναι αγχωτική τόσο για τα μοσχαράκια όσο και για τη μητέρα, γι’ αυτό πρέπει να γίνει μέσα σε ένα κατάλληλο χρονικό πλαίσιο ώστε να ελαχιστοποιηθεί η στενοχώρια τους.



Η συνήθης πρακτική της γαλακτοκομικής βιομηχανίας είναι να διαχωρίσει τα μοσχαράκια από τη μητέρα τους μέσα σε δώδεκα ώρες από τη γέννησή τους.

“Ο διαχωρισμός εντός 24 ωρών από τη γέννηση παρεμποδίζει την ανάπτυξη του δεσμού αγελάδας- μοσχαριού και έτσι μειώνει τη δυσκολία διαχωρισμού,” δηλώνει ο ιστότοπος του οργανισμού.

“Οι αγελάδες θα αντιδράσουν πιο έντονα αν το μοσχάρι τους διαχωριστεί σε μεγαλύτερη ηλικία, π.χ. στις τέσσερις ημέρες μετά τη γέννησή του.”



Οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη αναστάτωση μετά το διαχωρισμό του μοσχαριού στις δύο εβδομάδες σε σύγκριση με το διαχωρισμό του την πρώτη ημέρα.

Τα μοσχάρια που μεγαλώνουν με τις μητέρες τους είναι γνωστό ότι εμφανίζουν λιγότερο ακανόνιστες συμπεριφορές, είναι πιο παιχνιδιάρικα και έχουν βελτιωμένα κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Επίσης, παίρνουν περισσότερο βάρος και έχουν καλύτερη υγεία με χαμηλότερα ποσοστά νοσηρότητας και θνησιμότητας.

διαφορετικό




Πηγή

Διαβάστε επίσης: