Αδέσποτος σκύλος περίμενε στο ίδιο σημείο για επτά χρόνια. Όταν μάθετε γιατί θα καταλάβετε πολλά..

February 15, 2021

Αδέσποτος σκύλος περίμενε στο ίδιο σημείο για επτά χρόνια. Όταν μάθετε γιατί θα καταλάβετε πολλά..

Διαφ.



Το 1995, οι κάτοικοι της πόλης Tolyatti που βρίσκεται στη Ρωσία, παρατήρησαν ένα αδέσποτο Γερμανικό Ποιμενικό να περιφέρεται σε ένα δρόμο της πόλης και να κυνηγάει τα αυτοκίνητα. Κανείς δεν είχε ιδέα που βρέθηκε και δεν του έδωσαν ιδιαίτερη σημασία. Πίστεψαν ότι ήταν απλά ένα ακόμη αδέσποτο.




Στην αρχή. Γιατί όσο περνούσαν οι μέρες και οι μήνες, πολλοί κάτοικοι άρχισαν να αναρωτιούνται για την ιστορία του. Αυτό που ανακάλυψαν, άλλαξε τη ζωή της πόλης τους για πάντα..

Ο Γερμανικός Ποιμενικός κυκλοφορούσε σε έναν συγκεκριμένο δρόμο πάντα της πόλης αλλά κανείς δεν γνώριζε που βρέθηκε. Αν είχε ιδιοκτήτη.

Σύντομα, κάποιοι από τους κατοίκους έμαθαν ότι όντως, κάποτε ο σκύλος δεν ήταν αδέσποτος. Είχε ιδιοκτήτη. Μέχρι που ο ανθρώπινος φίλος του σκοτώθηκε σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα που συνέβη στην περιοχή.

Από τότε ο Κόστια, όπως τον ονόμασαν οι κάτοικοι της πόλης που στα Ρωσικά σημαίνει «πιστός», περίμενε κάθε μέρα τον ιδιοκτήτη του να επιστρέψει. Στον ίδιο πάντα δρόμο που έγινε το δυστύχημα.



Δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι που προσπάθησαν να τον πάρουν σπίτι τους για να τον υιοθετήσουν. Ο Κόστια πάντα έβρισκε τον τρόπο να ξεφύγει και να επιστρέψει στο ίδιο σημείο του δρόμου που είχε χάσει τον ιδιοκτήτη του.

Τελικά ο Κόστια απεβίωσε το 2002. Για να γιορτάσει τη ζωή, την πίστη και την αφοσίωσή του προς τον ιδιοκτήτη του, ο καλλιτέχνης Oleg Klyuyev έφτιαξε ένα γλυπτό. Ένα μικρό φόρο τιμής για ένα υπέροχο πλάσμα.



Ακόμη και σήμερα, 14 χρόνια μετά, οι κάτοικοι της μικρής Ρωσικής πόλης θυμούνται με συγκίνηση την ιστορία του Κόστια και δηλώνουν ότι δεν θα φύγει ποτέ από τις καρδιές τους. Μια ιστορία που αποδεικνύει ότι τα σκυλιά είναι πραγματικά οι πιο πιστοί φίλοι του ανθρώπου.

Μοιραστείτε αυτήν την ιστορία αγάπης και αφοσίωσης με τους φίλους σας που αγαπούν τα ζώα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook:

Πηγή



Διαβάστε επίσης: