Σκύλος πηγαίνει κάθε μέρα στην εκκλησία και περιμένει τον νεκρό ιδιοκτήτη του να επιστρέψει

February 14, 2021

Σκύλος πηγαίνει κάθε μέρα στην εκκλησία και περιμένει τον νεκρό ιδιοκτήτη του να επιστρέψει

Διαφ.



 




Ο δεσμός ανάμεσα σε ένα πιστό σκυλί και του στοργικού ιδιοκτήτη του είναι άθραυστος, ακόμη και μετά το θάνατο.

Από τότε που η ιδιοκτήτρια του έφυγε από τη ζωή, αυτό το πιστό σκυλί συνεχίζει να επισκέπτεται καθημερινά την εκκλησία, με την ελπίδα πως θα την δει ξανά.

Ο Tommy παρακολουθεί καθημερινά τη λειτουργία μιας Ιταλικής εκκλησίας περιμένοντας την ιδιοκτήτριά του να επιστρέψει. Υιοθετήθηκε από την 57χρονη Maria Margherita Lochi, η οποία τον βρήκε παρατημένο σ’ ένα χωράφι κοντά στο σπίτι της στη Νότια Ιταλία.

Οι δυο τους συνήθιζαν να περπατούν από το σπίτι προς στην εκκλησία κάθε μέρα για να παρακολουθήσουν την λειτουργία, και επειδή ο Tommy ήταν πάντα ήσυχος, ο ιερέας του επέτρεπε να καθίσει στα πόδια της ιδιοκτήτριάς του.

Ο Tommy, το υπάκουο Γερμανικό Shepherd καθόταν ήσυχος στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας όπου πραγματοποιήθηκε και η κηδεία της ιδιοκτήτριάς του.

Όταν η Lochi απεβίωσε, ο Tommy ήταν παρόν στην κηδεία της. Από τότε, επισκέπτεται καθημερινά την εκκλησία και επειδή η συμπεριφορά του είναι τόσο καλή, ο ιερέας του επιτρέπει να παραμείνει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.



«Είναι εκεί σε κάθε λειτουργία και έχει πολύ καλή συμπεριφορά, δεν κάνει θόρυβο, και δεν ακούω ούτε ένα του γάβγισμα από τη στιγμή που θα μπει μέσα», δήλωσε ο πατέρας Donato Panna.

«Συνήθιζε να έρχεται με τη Maria και ήταν προφανώς αφοσιωμένος σε αυτήν. Τον άφηνα να μένει μέσα, αφού κανένας από τους άλλους ενορίτες δεν παραπονέθηκε ποτέ για την παρουσία του.

«Έρχεται στη λειτουργία ακόμη και μετά την κηδεία της Maria, και περιμένει ήσυχα και υπομονετικά στην άκρη της Αγίας Τράπεζας.»

Ο Tommy είχε υιοθετηθεί από την ιδιοκτήτριά του, τη Maria Margherita Lochi, η οποία τον βρήκε κοντά στο σπίτι της στο Μπρίντιζι της Ιταλίας.

Ο Tommy και η Maria πήγαιναν μαζί στην εκκλησία κάθε μέρα. Ο ιερέας του επέτρεπε να καθίσει ήσυχα στα πόδια της.



Ο πατέρας Panna πρόσθεσε ότι το κυνηγόσκυλο έχει πλέον υιοθετηθεί από την κοινότητα του χωριού μετά το θάνατο της ιδιοκτήτριάς του, και πλέον τον φροντίζουν οι συγχωριανοί της Maria παρέχοντάς του τροφή και νερό.

«Ο Tommy έχει υιοθετηθεί από όλους μας στο χωριό και πλέον είναι φίλος με όλους. Όποιος τον βλέπει τον ταΐζει – αν και καλό θα ήταν να βρισκόταν ένα σπίτι γι’ αυτόν,» είπε ο πατέρας Panna.

Αυτή η θλιβερή και συγκινητική ιστορία δείχνει το δέσιμο που έχουν τα σκυλιά με τους ιδιοκτήτες τους. Είναι μια σχέση που, χρόνια τώρα, χαρακτηρίζεται από αγάπη, φιλία και παντοτινή αφοσίωση.

Την αγάπη και την αφοσίωση αυτού του σκύλου αξίζει να την θυμόμαστε για πάντα!

διαφορετικό




Πηγή

Διαβάστε επίσης: