Κουτάβι που γεννήθηκε με δύο πόδια και πετάχτηκε στα σκουπίδια, παίρνει σήμερα αγάπη και προσθετικά πόδια και δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του

February 23, 2021

Κουτάβι που γεννήθηκε με δύο πόδια και πετάχτηκε στα σκουπίδια, παίρνει σήμερα αγάπη και προσθετικά πόδια και δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του

Διαφ.



 




Αυτό το κουτάβι που γεννήθηκε μόνο με δύο πόδια διασώθηκε από έναν κάδο σκουπιδιών. Μετά την αγάπη και τη φροντίδα που του έδωσαν οι διασώστες του, σήμερα μπορεί και περπατά με τα προσθετικά του πόδια.

Ένα κουτάβι με δύο πόδια που ονομάζεται Cupid βρέθηκε σε έναν κάδο από έναν άνδρα, έξω από ένα κτίριο στο Τορόντο του Καναδά. Το κουτάβι ήταν μόλις 7 εβδομάδων τότε. Έχοντας μόνο δύο πόδια, το κακόμοιρο κουτάβι δεν μπορούσε να βγει από τον κάδο μόνο του. Εκτός αυτού, ήταν δεμένο με μια πλαστική σακούλα σκουπιδιών, που σημαίνει ότι δεν είχε καμία πιθανότητα να ζήσει. Ο άνθρωπος που τον βρήκε, όμως, ήξερε πως έπρεπε να το σώσει.

Ο Cupid πήγε κατευθείαν σε ένα καταφύγιο ζώων, προκειμένου να λάβει τη φροντίδα που χρειαζόταν. Όμως, ο άνθρωπος που τον έσωσε, στεναχωριόταν που έβλεπε το κουτάβι σε αυτή την κατάσταση, εκτός αυτού ήξερε ότι κανένας δεν θα έδινε σημασία σε ένα κουτάβι που του λείπουν τα δύο μπροστινά του πόδια.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο άνθρωπος που τον έσωσε, ήταν να τον πάει σε έναν κτηνίατρο για να βεβαιωθεί ότι το κουτάβι ήταν υγιές.

Τη στιγμή που έφευγε από το καταφύγιο σκεπτόμενος ποιο θα ήταν το μέλλον του άτυχου ζώου, δύο εθελοντές τον πλησίασαν, πήραν το κουτάβι και του υποσχέθηκαν να το προσέχουν και να του παρέχουν ένα ζεστό σπίτι για να κοιμηθεί τη νύχτα. Αυτοί οι άνθρωποι, βλέποντας τη χαριτωμένη μύτη του σε σχήμα καρδιάς, τον ονόμασαν Cupid (που σημαίνει Έρως). Το όμορφο σκυλί πέρασε εκείνη τη νύχτα στο σπίτι των εθελοντών. Την επόμενη μέρα, η Joan Znidarec από τον The Dog Rescuers Inc., έναν οργανισμό που φροντίζει τα αδέσποτα σκυλιά, ανέλαβε δράση.

Η Joan άρχισε να ψάχνει μια οικογένεια που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το σκυλί, ενώ εκείνη θα μεριμνούσε για την εύρεση προσθετικών ποδιών.

Η φροντίδα του Cupid ήταν μεγάλη ευθύνη, αφού ποτέ δεν είχε μάθει πώς να περπατάει στα τέσσερα, και χρειαζόταν πολλή υπομονή και σκληρή δουλειά για να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Όμως ο Cupid είχε ένα σημαντικό πλεονέκτημα: Δεν το έβαζε ποτέ κάτω!



«Αυτό το μικρό αγόρι είναι ο απόλυτος έρωτας, έχει μια αξιολάτρευτη προσωπικότητα και μια μύτη σε σχήμα καρδιάς,» έγραψαν οι διασώστες του στο Facebook, προσθέτοντας: «Ο Cupid είναι σε μία από τις ανάδοχες οικογένειες μας και τους έχει ξετρελάνει όλους!»

Το επόμενο βήμα για τους διασώστες του ήταν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία PawsAbility, η οποία φτιάχνει προσθετικά μέλη για κατοικίδια ζώα, και να προμηθευτούν από εκεί τα νέα πόδια του. Αλλά αυτό από μόνο του δεν ήταν αρκετό. Ο Cupid έπρεπε επίσης να μάθει να ισορροπεί στα πρόσθετα πόδια του, αλλά για να το πετύχει αυτό έπρεπε να αναπτύξει επαρκή μυϊκή δύναμη.

Αν και ο Cupid έχει αποκτήσει πλέον τα προσθετικά του πόδια, καθώς μεγαλώνει όμως θα χρειαστεί αναπόφευκτα καινούργια.

Ο Cupid χρειάζεται μια οικογένεια που να μπορεί να στηρίξει τις ανάγκες του, οι οποίες περιλαμβάνουν: τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο, ειδική διατροφή και πολλή αγάπη και στοργή.

Οι εθελοντές που τον φροντίζουν του μαθαίνουν να περπατάει σιγά – σιγά με τα νέα του πόδια.



Η κατασκευή των προσθετικών ποδιών του δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως, αφού πρέπει πρώτα να μάθει να περπατάει με κάτι εξαρτήματα που μοιάζουν με πέδιλα του σκι.

Όλα αυτά του φαίνονται πρωτόγνωρα, και μπορεί να είναι λίγο διστακτικός ακόμα, αλλά σίγουρα θα τα συνηθίσει και μετά δεν θα τον σταματάει κανείς!

Πηγη: diaforetiko.gr



Διαβάστε επίσης: