Εθελοντές από όλο τον κόσμο πλέκουν μάρσιπους για τα ορφανά ζώα της Αυστραλίας

September 5, 2021

Εθελοντές από όλο τον κόσμο πλέκουν μάρσιπους για τα ορφανά ζώα της Αυστραλίας

Διαφ.




Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν σκοτώσει οι φονικές πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες από τον Σεπτέμβριο στην Αυστραλία.




Όμως, δεν είναι μόνο τα νεκρά ζώα. Είναι κι εκείνα που επιβίωσαν, αλλά έχασαν το «σπίτι» τους, αλλά και μωρά που έχασαν τη μαμά τους, τα οποία έχουν ανάγκη διαρκούς φροντίδας. Πολλά μαρσιποφόρα, όπως κοάλα, πόσουμς, βομβατίδες χρειάζονται μάρσιπους για να μεγαλώσουν. Οι λεγόμενες «ιπτάμενες αλεπούδες», το είδος νυχτερίδας που ευδοκιμεί στην περιοχή χρειάζονται μάρσιπους για την ανάρρωσή τους ενώ τα κοάλα «γάντια» για τις καμένες πατούσες τους.

Χωρίς, όμως, τις μαμάδες τους, τα ορφανά ζώα μπορούν μόνο να στηριχθούν στην καλοσύνη των εθελοντών που ράβουν και πλέκουν «πουγκιά» που θα τα φιλοξενήσουν για λίγο.

Η φιλοζωική οργάνωση Animal Rescue Craft Guil έκανε έκκληση μέσω Facebook για αυτού του είδους τα αντικείμενα, έκκληση που προκάλεσε «ομοβροντία» αλληλεγγύης από κάθε γωνιά της γης. Άνθρωποι από την Ευρώπη, την Ασία, ΗΠΑ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.



«Δεν είναι μόνο τα καγκουρό, είναι και τα μωρά κοάλα, οι νυχτερίδες, τα πόσουμ, όλα τα μαρσιποφόρα της Αυστραλίας που κανονικά μεγαλώνουν μέσα σε μάρσιπο, αλλά τώρα δεν έχουν πού να μεγαλώσουν» λέει μία εθελόντρια από την Αυστραλία. Ενώ μία άλλη από το Σινσινάτι των ΗΠΑ παραδέχεται πως πήρε μία ραπτομηχανή για χριστουγεννιάτικο δώρο και πως το πρώτο της δημιούργημα ήταν ένα πλεκτό για νυχτερίδες.

Συνολικά, 27 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αυστραλία από τις φωτιές, ενώ μόνο στη Νέα Νότια Ουαλία πάνω από 2.000 σπίτια έχουν καταστραφεί από τις φλόγες.



Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία των αυστραλιανών αρχών, πάνω από 800 εκατομμύρια ζώα – θηλαστικά, πουλιά, ερπετά – έχουν σκοτωθεί στις φλόγες μόνο στη Νέα Νότια Ουαλία, με τον αριθμό να ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο πανεθνικά.

Πηγή: lifo.gr



Διαβάστε επίσης: