Το διασωθέν σκυλί ήταν τόσο φοβισμένο που δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη γωνιά του ρείθρου

Το διασωθέν σκυλί ήταν τόσο φοβισμένο που δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη γωνιά του ρείθρου

Διαφ.
Loading...Τα περισσότερα από τα σκυλιά που βρίσκονται υπό τη φροντίδα του Fulton County Animal Services, ενός καταφυγίου που βρίσκεται στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών , κοιτάζουν προσεκτικά έξω από τα κλουβιά τους, επιδιώκοντας να προσελκύσουν την προσοχή των επισκεπτών.

[ads3]


Λόγω των παραπάνω, η προσοχή του Iris είχε τραβηχτεί στην αδιανόητη στάση του Iris, ενός σκύλου που είναι γνωστός από τους υπόλοιπους και που «προσπαθεί να γίνει αόρατος», σύμφωνα με τους ίδιους τους υπαλλήλους.

Όπως φαίνεται στις εικόνες, ο σκύλος βάζει τη μύτη του σε μια γωνία τις περισσότερες φορές και αποφασίζει να μην έλθει σε επαφή με απολύτως κανέναν .

Έμαθα ότι η Ίρις έζησε στους δρόμους της Γεωργίας εδώ και αρκετά χρόνια μέχρι που έφτασε στο καταφύγιο των ζώων, όπου άφησε έκπληκτους τους πάντες για την έλλειψη επικοινωνίας και φοβισμένης συμπεριφοράς της.

Έτσι, η Laurel-Ann Dooley , εθελοντής που δεν μπορούσε να βοηθήσει να μετακινηθεί για να συναντήσει το σκυλί, αποφάσισε να κάνει την περίπτωσή της γνωστή στο Facebook , αναζητώντας ένα φιλάνθρωπο πρόσωπο που θα αποφάσιζε να την φροντίσει.

«Το να πει κανείς ότι αυτό το κουτάβι είναι τρομοκρατημένο είναι λίγο» . «Η Ίρις παραμένει κλειστή για τα πάντα και αφήνει το φαγητό της στο πάτωμα. Κανένα κόλπο δεν θα της αλλάξει γνώμη. Δεν ενδιαφέρεται να ούτε καν για φαγητό».

Ευτυχώς, η ανάρτηση του τράβηξε την προσοχή του Lin Rocke, ενός πρώην κτηνιάτρου που έδειξε τις προθέσεις του να βελτιώσει τη ζωή του Iris.«Ζήτησα από την σύζυγό μου να με αφήσει να την πάρω. Ξέρω πώς να φροντίζω ένα τρομοκρατημένο και πεινασμένο σκυλί. Συμφώνησε επειδή είναι θαυμάσιος άνθρωπος και με υποστηρίζει σε πολλά «.

Μόλις έφτασε η Ίρις στο σπίτι του Rocke, κοίταξε τη γωνία του κιβωτίου της και αποφάσισε να μην μετακομίσει για μια ολόκληρη νύχτα.

Μετά από μερικές ημέρες, η γωνιά συνέχισε να είναι το αγαπημένο μέρος του σκύλου, αλλά συνέβη κάτι που αύξησε τις ελπίδες του Lin: άρχισε να δείχνει πιο ανοιχτή όταν άρχισε να ψάχνει για τη γωνία που θα της άρεσε καλύτερα.

Ο χρόνος πέρασε και τώρα η Iris συνήθως κοιμάται, ενώ η Lin κάνει την δουλειά της στο laptop της.

«Δεν έχει ιδέα πως είναι να είμαστε σίγουροι.» είπε ο ιδιοκτήτης.

Αν και η Ίρις εξακολουθεί να είναι αρκετά φοβισμένη, ευχαριστεί συνήθως κάθε πιάτο που της προσφέρεται και σιγά-σιγά γνωρίζει τη χαρά να είναι σκύλος με μια οικογένεια που τον αγαπά.Ο Lin είναι πεπεισμένος ότι ο σκύλος θα επιτύχει το στόχο του με την πάροδο του χρόνου. Το μόνο που χρειάζεται είναι κάτι πολύ σημαντικό: «υπομονή. Πολλή υπομονή. Άπειρη υπομονή για το γεγονός ότι πιστεύει ότι ο κόσμος μας είναι εξ ολοκλήρου ξένος προς αυτήν .»

«Είναι ένα απίστευτο σκυλί και μαθαίνει με τον δικό της τρόπο ότι είμαστε καλοί άνθρωποι και ότι δεν θα την βλάψουμε».

Η Ίρις πήρε έναν φίλο για να την βοηθήσει να συνηθίσει στο νέο της σπίτι – ένα golden retriever που ονομάζεται Letty . Ήταν χάρη στην Letty που η Ίρις κινήθηκε από τη σκοτεινή της γωνιά στο κρεβάτι που είχα ετοιμάσει γι ‘αυτήν.

Παρόλο που η Ίρις εξακολουθεί να είναι πολύ φοβισμένη, έχει δείξει ευγνωμοσύνη για τα πράγματα που κάνει η μητέρα της, όπως η διατροφή της και η προετοιμασία του κρεβατιού της. Σταδιακά, έχει μάθει να γιορτάζει τις χαρές με το κουτάβι σε ένα σπίτι.

Η αγάπη, η συμπόνια και η καλοσύνη – μας βοηθούν να διαδώσουμε το μήνυμά μας, η ευγένεια έχει σημασία!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε αυτό το άρθρο. Αυτό μας βοηθά να διαδώσουμε το καλό περιεχόμενο στα κοινωνικά δίκτυα. Σας ευχαριστώ!
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...