Έρευνα: Οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα με σκύλο παρά με άνθρωπο

August 31, 2021

Έρευνα: Οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα με σκύλο παρά με άνθρωπο

Διαφ.

Διαφ.




Αυτή είναι η λύση στις αϋπνίες σας!




Εάν είστε γυναίκα και θέλετε να κοιμηθείτε σαν πουλάκι, τότε θα πρέπει να στείλετε τον σύντροφό σας στον καναπέ και να κάνετε χώρο στο κρεβάτι για τον σκύλο σας. Εάν, πάλι, δεν έχετε σκύλο, καλό θα ήταν να φροντίσετε άμεσα να πάρετε.

Και όλα τα παραπάνω γιατί έρευνα που διεξήγαγε ομάδα επιστημόνων στο Canisius College της Νέας Υόρκης έδειξε πως οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα όταν έχουν στο πλάι τους ένα σκύλο παρά ανθρώπινο σύντροφο.



Για τις ανάγκες της έρευνας εξετάστηκαν 962 γυναίκες από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. Από αυτές, το 55% δήλωσαν πως μοιράζονται το κρεβάτι τους με τουλάχιστον ένα σκύλο, το 31% με τουλάχιστον μία γάτα και το 57% όλων αυτών ανέφεραν πως κοιμούνται και με ανθρώπινο σύντροφο. Οι συμμετέχουσες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο καλέστηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την ποιότητα του ύπνου τους και για το πόσο ασφαλείς αισθάνονται με την παρουσία του σκύλου ή της γάτας στο κρεβάτι τους.

Ύστερα από την ανάλυση των δεδομένων που συνέλεξαν, η επικεφαλής της έρευνας δρ. Christy L. Hoffman και η ομάδα της κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παρουσία γάτας ή ανθρώπινου συντρόφου είχε κακό αντίκτυπο στον ύπνο των γυναικών αυτών, καθώς ξυπνούσαν αρκετά συχνά μέσα στη νύχτα, σε αντίθεση με την παρουσία του σκύλου.



Όπως αντιλαμβάνεστε, εάν πάσχετε από αϋπνίες, η λύση βρίσκεται στον σκύλο που (δεν) έχετε και που θα πρέπει να μετακομίσει στο κρεβάτι σας στο εξής!




Πηγή

Διαβάστε επίσης: