O Pablo, ένα ζωντανό παράδειγμα ελπίδας, γιορτάζει φέτος στο νέο του σπίτι

September 6, 2021

O Pablo, ένα ζωντανό παράδειγμα ελπίδας, γιορτάζει φέτος στο νέο του σπίτι

Διαφ.

Διαφ.




Με απερίγραπτη χαρά, υπερηφάνεια και ηθική ικανοποίηση οι εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» μοιράστηκαν με όλους τους διαδικτυακούς τους φίλους τη φωτογραφία του Pablo να ποζάρει με στυλ μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του νέου του σπιτιού. «O Pablo γιορτάζει φέτος τις γιορτές με την οικογένειά του και εύχεται σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά! Η ευχή του: O κολλητός του φίλος Jordan, με τον οποίο έζησε δύο χρόνια στο κλουβί, να νιώσει την ίδια χαρά» αναφέρει το μήνυμα που συνοδεύει την πολύ όμορφη φωτογραφία του.




Προηγήθηκαν όμως πολύ άσχημες και στενάχωρες φωτογραφίες του Pablo που δεν τιμούν μια κοινωνία που θέλει να λέγεται «πολιτισμένη». Φωτογραφίες που μαρτυρούν ξανά και ξανά ότι στη χώρα μας υπάρχει έλλειμμα φιλοζωικής κουλτούρας με τραγικές συνέπειες για τα ίδια τα ζώα που είναι όντα πλήρως συναισθανόμενα.

Ήταν 31 Αυγούστου του 2016 όταν εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Αταλάντης εντόπισαν τον Pablo, εξασθενημένο από την ασιτία, τις ασθένειες και τις κακουχίες, να είναι ξαπλωμένος και παραδομένος στη μοίρα του κάτω από μια βάρκα στην παραλία της Αταλάντης.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Pablo δεν είχε φθάσει ένα βήμα πριν από τον θάνατο από τη μία μέρα στην άλλη. Κάποιοι ή αρκετοί τον είδαν και αδιαφόρησαν έχοντας την νοοτροπία «Εντάξει, ένα ζώο είναι», χωρίς επίγνωση του πόνου και της ταλαιπωρίας του.

Άλλοι ίσως και να κοντοστάθηκαν μπροστά στη δυστυχία του αλλά δεν έκαναν τίποτα για να τον βοηθήσουν. Έλλειψη ενσυναίσθησης, το λένε. Βασική αρετή της συναισθηματικής νοημοσύνης. Άλλωστε οι περισσότεροι ως είθισται τα περιμένουν όλα από τους υπόλοιπους. Έτσι ο Pablo παρέμεινε αβοήθητος και η κατάστασή του χειροτέρεψε.



Οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν. Δεν μπορούσε πια να επιβιώσει στον σκληρό κόσμο των αδέσποτων ζώων. Ξάπλωσε κάτω από μια βάρκα στην παραλία της Αταλάντης και ίσα που ανέπνεε όταν τον βρήκαν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Αταλάντης.

Αμέσως στήθηκε μια αλυσίδα αγάπης για να σωθεί αυτό το πλάσμα. Τον μετέφεραν εσπευσμένα σε κτηνίατρο της περιοχής και στη συνέχεια φιλοξενήθηκε για δύο μέρες σε σπίτι εθελοντή του Φιλοζωικού Συλλόγου Αταλάντης. Έπειτα μεταφέρθηκε στην Αθήνα, όπου τον παρέλαβαν οι εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» και συνέχισε τη θεραπεία του στο κτηνιατρείο του κ. Κτενά στη Ν. Ερυθραία.

Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των αιματολογικών του εξετάσεων ήταν απογοητευτικά, ο Pablo μετά από αρκετές μέρες νοσηλείας και εντατικής θεραπείας, κατάφερε να τρώει μόνος του, κάτι που βοήθησε σημαντικά τον εξασθενισμένο οργανισμό του.



Ο Pablo φιλοξενήθηκε για δύο χρόνια στο καταφύγιο της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» και όλοι όσοι συνέβαλαν στη σωτηρία του έχουν κάθε λόγο να είναι σήμερα πολύ χαρούμενοι καθώς έχει εξελιχθεί σ’ έναν υπέροχο σκυλάκο, γεμάτο ζωντάνια και ενέργεια, που πρόσφατα υιοθετήθηκε από μια υπέροχη οικογένεια.

Οι αφανείς φιλόζωοι ήρωες και οι αφανείς φιλόζωες ηρωίδες που εκφράζουν έμπρακτα την κουλτούρα συμβίωσης ανθρώπων και ζώων, που με τεράστιο ψυχικό και σωματικό κόπο, αγωνίζονται για τη φροντίδα, την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων και την ενημέρωση των πολιτών στα θέματα φιλοζωίας, έχουν τον σεβασμό μας και οφείλουμε ως κοινωνία συνειδητά να στηρίζουμε το σπουδαίο έργο τους.

Χάρη σε αυτούς κάτι φαίνεται να αλλάζει σιγά-σιγά… Και ο Pablo είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ελπίδας, αισιοδοξίας και ανθρωπιάς!

Πηγή: istoriesadespoton.gr



Διαβάστε επίσης: