Συνέλαβαν παράνομους εκτροφείς που είχαν κόψει τις φωνητικές χορδές των σκύλων για να μην ακούγονται

January 25, 2021

Συνέλαβαν παράνομους εκτροφείς που είχαν κόψει τις φωνητικές χορδές των σκύλων για να μην ακούγονται

Διαφ.

Μια θλιβερή ιστορία έφερε αυτές τις μέρες στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail, η οποία έχει να κάνει με μια απίστευτη κακοποίηση ζώων από παράνομους εκτροφείς.

Η αστυνομία της Ισπανίας βρήκε και διέσωσε σε ένα υπόγειο 270 κουταβάκια, τα περισσότερα ράτσας Chihuahua και Pomeranian, των οποίων οι εκτροφείς είχαν κόψει τις φωνητικές χορδές για να μη γαβγίζουν και τους εντοπίσουν οι αρχές.

Τα ζώα αυτά βρέθηκαν σε σπίτι στη Μαδρίτη σε άθλιες συνθήκες. Δυο από αυτά ήταν νεκρά και τυλιγμένα με εφημερίδα σε μια άκρη.

Το υπόγειο που βρέθηκαν ήταν χωρισμένο σε τρία μέρη. Στο ένα μέρος γινόταν η παράνομη εκροφή, στο άλλο η πώληση και στο τρίτο γίνονταν οι γεννήσεις.

Οι αστυνομικοί, μπαίνοντας μέσα και βλέποντας τα σκυλιά, άκουσαν το περίεργο γάβγισμα πολλών, κάτι που τους έκανε εντύπωση. Μετά από εξέταση κτηνιάτρων φάνηκε ότι τα ζώα δεν είχαν φωνητικές χορδές ή είχαν μερικώς. Ο λόγος φυσικά ήταν για να μην τους πάρουν χαμπάρι οι γείτονες και κληθεί η αστυνομία.

Η αφαίρεση των φωνητικών χορδών (debarking ή bark softening) είναι μια χειρουργική επέμβαση σε σκύλους, κατά την οποία αφαιρούνται πλήρως ή μερικώς οι φωνητικές χορδές του ζώου. Μετά την επέμβαση ο σκύλος δεν μπορεί πλέον να γαβγίζει ή να εκφράζει με άλλο τρόπο τα φυσικά του ένστικτα.

Αυτή η επέμβαση απαγορεύεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, εάν δεν είναι απαραίτητη βάσει συγκεκριμένων κτηνιατρικών λόγων. Δυστυχώς, η διάταξη παρακάμπτεται μέσω της πραγματοποίησης της επέμβασης εκτός Ευρώπης (κυρίως στον Καναδά) ή της εισαγωγής σκύλων των οποίων οι φωνητικές χορδές έχουν ήδη αφαιρεθεί.

Στην υπόθεση αυτή της Ισπανίας συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και δυο κτηνίατροι, οι οποίοι έκαναν τις επεμβάσεις. Τα κέρδη αυτής της ομάδας παράνομων εκτροφέων υπολογίζονται στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Daily Mail

Διαβάστε επίσης: