Ο σκύλος – επαναστάτης «Λουκάνικος» έχει δώσει το όνομά του σε γνωστή μπυραρία στην Ισπανία

March 20, 2021

Ο σκύλος – επαναστάτης «Λουκάνικος» έχει δώσει το όνομά του σε γνωστή μπυραρία στην Ισπανία

Διαφ.

Διαφ.



 




Ο Λουκάνικος ήταν ο σκύλος – σύμβολο της Αθήνας και των Εξαρχείων για αρκετά χρόνια και έγινε ιδιαίτερα γνωστός στις πορείες του 2011, όταν βρέθηκε στην πρώτη γραμμή.

Αγέρωχος, χωρίς να τον εμποδίζουν τα χημικά, ο περίφημος σκύλος μπήκε στις καρδιές όλων και η φιγούρα του έφτασε μέχρι και στους Times, όπου ήταν μία από τις προσωπικότητες εκείνης της χρονιάς. Ο Λουκάνικος έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του 2014, ωστόσο σήμερα έχει δώσει το όνομά του σε μια μπυραρία της Μαδρίτης, εκεί όπου ο μύθος του γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα.

Το Λαβαπιές της Μαδρίτης είναι μια συνοικία που είναι συνυφασμένη με αντιφρανκική δράση και έκτοτε φημίζεται για την πολυπολιτισμικότητά της και τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί, θυμίζοντας κάτι από Εξάρχεια. Από τον Φλεβάρη του 2012 και έπειτα, το Λαβαπιές έχει άλλον έναν λόγο να συγκρίνεται με τα Εξάρχεια, καθώς η πιο αναγνωρίσιμη ζωική φιγούρα των τελευταίων ετών κοσμεί ένα από τα εναλλακτικά στέκια της μαδριλένικης συνοικίας. Ο Λουκάνικος έχει δώσει το όνομά του σε γνωστή μπυραρία της περιοχής με θαμώνες ανθρώπους της τέχνης, κάθε ηλικίας, που σχεδόν όλοι γνωρίζουν την ιστορία του ονόματός του.



Μια επίσκεψη στην μπυραρία και τη γύρω περιοχή είναι αρκετή, για να καταλάβει κάποιο πως η νέα γειτονιά του Λουκάνικου θα τον έκανε σίγουρα ευτυχισμένο, καθώς όλα γύρω μοιάζουν με την παλιά. Η φωτογραφία και το όνομά του κοσμεί σχεδόν όλο τον χώρο της μπυραρίας και όλοι μιλούν με σεβασμό για τον σκύλο – επαναστάτη των Εξαρχείων.



[athensvoice.gr]




Πηγή

Διαβάστε επίσης: