Ζέβρα ζευγάρωσε με γάιδαρο και γεννήθηκε πουλάρι με ρίγες στα πόδια

August 28, 2021

Ζέβρα ζευγάρωσε με γάιδαρο και γεννήθηκε πουλάρι με ρίγες στα πόδια

Διαφ.




Μια ζέβρα στο Εθνικό Πάρκο Chyulu Hills στην Κένυα κατεγράφη πρόσφατα με ένα περίεργο πουλάρι δίπλα της το οποίο είχε ρίγες, αλλά δεν ήταν σκούρες και δεν κάλυπταν όλο το σώμα τους.




Όταν οι φροντιστές στο Sheldrick Wildlife Trust, μια οργάνωση διάσωσης και αποκατάστασης ζώων, εξέτασαν το πουλάρι, ενθουσιασμένοι ανακάλυψαν ότι δεν ήταν τελικά ζέβρα, αλλά ένα zonkey, ένα υβρίδιο ζευγαρώματος ζέβρας-γαϊδουριού.

«Καθώς εργαζόμαστε κοντά στην άγρια φύση, μαθαίνουμε να περιμένουμε το απροσδόκητο», δήλωσε η ομάδα διάσωσης «Ακόμα και η πιο φαινομενικά απλή ιστορία μπορεί τελικά να καταλήξει να μας εκπλήσσει όλους».



Η ζέβρα, απομακρύνθηκε από το Εθνικό Πάρκο Tsavo East της Κένυας και εντάχθηκε σε μια κοινότητα ανάμεσα σε κοπάδι βοοειδών, σύμφωνα με την ομάδα διάσωσης. Η ομάδα αργότερα μετέφερε τη ζέβρα στο Εθνικό Πάρκο Chyulu.

Από τις εγκυμοσύνες που είχαν ζέβρες τους τελευταίους 12 μήνες, η ομάδα γρήγορα κατάφερε να καταλάβει πως το ζευγάρωμα συνέβη όταν ζούσε πέρυσι με το κοπάδι βοοειδών και λένε πως το άγριο ζώο είχε «προφανώς συνευρεθεί με κάποιο γαϊδουράκι».

«Το zonkey συνδυάζει το ανθεκτικό σώμα του γαϊδάρου και τα ριγωτά πόδια της μητέρας του, γεγονός που δημιουργεί ένα εντυπωσιακό πλάσμα», δήλωσε το Sheldrick Wildlife Trust σημειώνοντας πως αν και είναι υγιές, δεν θα μπορέσει να αναπαραχθεί με επιτυχία μόλις ενηλικιωθεί.



Για την ώρα, η ζέβρα και το zonkey ευημερούν στο νέο τους περιβάλλον, στο οποίο δεν ζουν θηρευτές και υπάρχει αρκετό φαγητό και νερό.

[lifo.gr]




Πηγή

Διαβάστε επίσης: