«Ίσως χρειαστεί κάποια ζώα να γίνουν τροφή για άλλα»

August 7, 2021

«Ίσως χρειαστεί κάποια ζώα να γίνουν τροφή για άλλα»

Διαφ.



Ζωολογικοί κήποι που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν γεμάτοι κόσμο τις ημέρες του Πάσχα παραμένουν έρημοι και με έντονα οικονομικά προβλήματα εξαιτίας του Lockdown.




Μια διευθύντρια ζωολογικού κήπου στη βόρεια Γερμανία μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, δήλωσε πως ορισμένα ζώα ενδέχεται να γίνουν τροφή για άλλα, για να επιβιώσει ο κήπος.

«Έχουμε ήδη καταγράψει τα ζώα που θα πρέπει να σκοτώσουμε», δήλωσε η Verena Kaspari του ζωολογικού κήπου του Neumünster, στο Die Welt.

Η ίδια αναφέρει πως η θανάτωση κάποιων ζώων για να τραφούν άλλα, θα αποτελέσει λύση έκτακτης ανάγκης και σίγουρα «δυσάρεστη», όμως ακόμα και έτσι δεν θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα. Οι φώκιες και οι πιγκουίνοι χρειάζονταν μεγάλες ποσότητες φρέσκου ψαριού καθημερινά, επεσήμανε.



«Αν φτάσουμε ως εκεί, θα πρέπει να κάνω ευθανασία σε κάποια ζώα, από το να τα αφήσω να πεθάνουν της πείνας», τόνισε. «Στην χειρότερη περίπτωση, θα χρειαστεί να ταΐσουμε κάποια ζώα σε άλλα».

Ο ζωολογικός κήπος της Verena Kaspari ανήκει σε μια ομοσπονδία η οποία δεν καλύπτεται από το κρατικό ταμείο έκτακτης ανάγκης για μικρές επιχειρήσεις. Η ίδια εκτιμά ότι η απώλεια εσόδων του ζωολογικού κήπου θα φτάσει τα 175 χιλιάδες ευρώ.

Στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου από την άλλη πλευρά, ο κόσμος μπορεί να δει την ατραξιόν του, δύο δίδυμα μωράκια panda, μόνο online. Η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου Philine Hachmeister είπε στο πρακτορείο ειδήσεων DPA πως «τα δίδυμα panda είναι αξιαγάπητα».



Εκτός από τις εκκλήσεις για δωρεές, οι ζωολογικοί κήποι της Γερμανίας ζητούν κρατική βοήθεια ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Η Ένωση Ζωολογικών Κήπων μάλιστα αναφέρει ότι σε αντίθεση με άλλες επιχειρήσεις, οι ζωολογικοί κήποι δεν μπορούν να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους. Τα ζώα πρέπει να τραφούν και να φροντιστούν σε καθημερινή βάση, ενώ η θερμοκρασία πρέπει να παραμένει σε σταθερά επίπεδα, άνω των 20 βαθμών Κελσίου.

Πηγή.



Διαβάστε επίσης: