Καλιφόρνια: Κτηνίατρος εξετάζει και θεραπεύει δωρεάν τα κατοικίδια των αστέγων

August 5, 2021

Καλιφόρνια: Κτηνίατρος εξετάζει και θεραπεύει δωρεάν τα κατοικίδια των αστέγων

Διαφ.

Διαφ.



Ορισμένες φορές, η ζωή μπορεί να γίνει εξαιρετικά σκληρή, αλλά υπάρχει πάντα κάτι θετικό σε κάθε κατάσταση. Πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να ζήσουν στους δρόμους, καθώς δεν έχουν άλλη επιλογή. Αυτοί οι άστεγοι άνθρωποι παλεύουν να βγάλουν την ημέρα τους, να βρουν ένα καταφύγιο και να τραφούν.




Οι περισσότεροι από εμάς παίρνουμε ως δεδομένα τέτοια πράγματα στη ζωή. Αποτυγχάνουμε να αντιληφθούμε τα προνόμια που έχουμε και στη συνέχεια να βοηθήσουμε όσους το έχουν ανάγκη. Όμως, ο Stewart Kwane είναι μια αχτίδα ελπίδας για τους άστεγους ανθρώπους στην Καλιφόρνια. Ο 49χρονος κτηνίατρος εξετάζει και βοηθά δωρεάν τα κατοικίδια ζωάκια των αστέγων από το 2011.

Πότε ξεκίνησε αυτό το ταξίδι; Το 2007 όταν η Αμερική χτυπήθηκε από τη μεγάλη ύφεση, πολλοί άνθρωποι πήγαιναν στην κλινική του Stewart και άφηναν εκεί τα κατοικίδιά τους. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν χάσει την εργασία τους και δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν πια να φροντίσουν τα κατοικίδια ζώα τους.

Αυτή η απογοητευτική κατάσταση άλλαξε τον τρόπο που έβλεπε ο Stewart τη ζωή και τότε ήταν που αποφάσισε να παρέχει βοήθεια στους αστέγους. Άρχισε έτσι να βοηθά περίπου 15 αδέσποτα ζώα και αμέσως μετά ένιωσε βέβαιος για το τι ήθελε να κάνει στο μέλλον.

Ο Stewart είχε ως στόχο να βρει περισσότερους αστέγους που χρειάζονταν τη βοήθειά του. Για να το καταφέρει, κάνει βόλτες στους δρόμους της Καλιφόρνια κάθε μέρα. Έχει ήδη βοηθήσει 400 αδέσποτα ζώα και επιθυμεί να βρει περισσότερα. Οι άστεγοι άνθρωποι αναζητούν συχνά τη συντροφιά ενός αδέσποτου ζώου σύμφωνα με τον Stewart.



Παρέχει δωρεάν εμβόλια σε όσα ζωάκια το χρειάζονται. Με τον καιρό, ο Stewart κατάλαβε ότι πολλά ζώα είναι άρρωστα και κάποια χρειάζονται ειδική μεταχείριση. Είναι πρόθυμος να αντιμετωπίσει προβλήματα με ψείρες, αρθρίτιδες, αλλεργίες ή λοιμώξεις των αυτιών, αλλά ο καρκίνος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και θα ήταν δύσκολο οικονομικά να παρέχει μια ολοκληρωμένη θεραπεία.

Γι’ αυτό αποφάσισε να φτιάξει μια σελίδα δωρεάς τον περασμένο Σεπτέμβρη και έκπληκτος αντιλήφθηκε ότι πολλοί άνθρωποι ανταποκρίνονταν στο σκοπό του. Κατάφερε να συλλέξει 29.000 δολάρια. Έτσι τα όνειρά του έγιναν μεγαλύτερα και τώρα θέλει να ανοίξει μια δίοδο επικοινωνίας με άλλους κτηνιάτρους που θέλουν να κάνουν ή κάνουν ήδη κάτι παρόμοιο· εξετάζουν και βοηθούν αδέσποτα ζώα δωρεάν.



Δείτε το βίντεο

Πηγή: omorfhzwh.gr



Διαβάστε επίσης: