Μπράβο στην Πάτρα: Έτοιμα τα δύο πάρκα για σκύλους – Θα μπουν παιχνίδια και βρύσες! Να και κάτι όμορφο

September 16, 2021

Μπράβο στην Πάτρα: Έτοιμα τα δύο πάρκα για σκύλους – Θα μπουν παιχνίδια και βρύσες! Να και κάτι όμορφο

Διαφ.




Το patrasevents.gr είχε γράψει ότι ο δήμος Πατρέων προχωρά στη δημιουργία ειδικού χώρου, διαμορφωμένου για σκυλιά στο Νότιο Πάρκο, κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημα των φιλόζωων και των ιδιοκτητών σκύλων.




Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν γίνει γνωστά σχεδόν έτοιμα είναι τα δύο πάρκα για σκύλους (ένα για μικρά κι ένα για μεγαλύτερα σκυλιά) που έφτιαξαν οι υπηρεσίες του δήμου Πατρέων, στο Νότιο Πάρκο. Η δημιουργία αυτών των πάρκων ήταν αίτημα πολλών Πατρινών, οι οποίοι έχουν καθημερινή συνήθεια να βολτάρουν στο Νότιο Πάρκο μαζί με τα ζωάκια τους.

Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί άλλοι συμπολίτες που ενοχλούνται από την παρουσία των τετράποδων φίλων μας, στο Νότιο Πάρκο, και ο δήμος γίνεται συχνά αποδέκτης παραπόνων καθώς, όπως καταγγέλλουν, οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν μπαίνουν στον κόπο να μαζεύουν τα περιττώματα των ζώων και γεμίζουν με ακαθαρσίες διαδρομές περιπάτου και αναψυχής.

Έτσι, αποφασίστηκε η δημιουργία πάρκων για σκύλους ώστε οι επισκέπτες του Νότιου Πάρκου να μπορούν ν΄αφήνουν εκεί τα σκυλάκια τους, αυτοί να κάνουν ανέμελα τη βόλτα τους ή να αθλούνται και να ξέρουν ότι το σκυλάκι τους είναι σε μέρος ασφαλές, παρέα με άλλα που θα παίζουν στο δικό τους κλειστό χώρο.

Μέσα στο κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο των δύο πάρκων, ο δήμος θα τοποθετήσει παιχνίδια, βρύσες – ποτίστρες, ενώ σε λίγες μέρες θα προμηθευτεί και ειδικά μηχανήματα τα οποία κατεβάζουν τροφή για σκύλους εφόσον μέσα σε θυρίδα του μηχανήματος βάλει κάποιος ανακυκλώσιμα υλικά.



Τα δύο πάρκα θα είναι έτοιμα προς παράδοση στους δημότες σε 10 ημέρες ή το πολύ σε δύο εβδομάδες.






Πηγή

Διαβάστε επίσης: