Άνθρωποι έκαναν ευθανασία σε σκυλίτσα πίτμπουλ και στα μωρά της την ώρα που γεννούσε

March 25, 2021

Άνθρωποι έκαναν ευθανασία σε σκυλίτσα πίτμπουλ και στα μωρά της την ώρα που γεννούσε

Διαφ.

Διαφ.



Μία πρώην εθελόντρια καταφυγίου ζώων μιλάει για ένα τραγικό περιστατικό που συνέβη τον προηγούμενο μήνα: Έκαναν ευθανασία σε μία εγκυμονούσα σκυλίτσα την ώρα που γεννούσε.




Η Dacia Anderson αναλύει λεπτομερώς το «τρομακτικό» περιστατικό σε μια ανάρτησή της στο Facebook, η οποία έγινε viral από τότε που δημοσιεύθηκε.

Ο Richard Havens, διευθυντής του καταφυγίου Amarillo στο Texas, δήλωσε στο KAMR ότι ήταν ατυχές το γεγονός ότι η σκυλίτσα και τα κουτάβια της υπέστησαν ευθανασία, αλλά δεν είχαν άλλη επιλογή επειδή το ζώο ήταν επιθετικό και απειλούσε τους ανθρώπους δίπλα του.

“Ο ιδιοκτήτης του εν λόγω σκυλιού ήλθε σε επαφή με την αστυνομία για να δηλώσει ότι είχε στην κατοχή του ένα επιθετικό ζώο. Ανταποκριθήκαμε λίγες ώρες αφότου πήραμε το ζώο και το επόμενο πρωί καταλήξαμε να του κάνουμε ευθανασία εξαιτίας της συμπεριφοράς του,” δήλωσε ο Havens.

Στην ανάρτησή της στο Facebook, η Anderson δήλωσε ότι πήγε στις 10 Μαΐου μία βόλτα από το καταφύγιο όπου και συναντήθηκε με την εν λόγω σκυλίτσα.

“Ήταν φιλική, αλλά φοβισμένη, και πήδηξε επάνω μου μόλις με είδε.”



Αργότερα, η Anderson μπήκε ξανά στο κλουβί του ζώου και παρατήρησε ότι γεννούσε. Έτσι, ειδοποίησε αμέσως το προσωπικό.

Όταν επέστρεψε για να δει πώς ήταν το σκυλί, εκείνο έλειπε.

Όταν ρώτησε πού είχε πάει η σκυλίτσα, ένας υπάλληλος της είπε ότι το θηλυκό πίτμπουλ και τα κουτάβια του είχαν υποβληθεί σε ευθανασία.

“Τις τελευταίες στιγμές της, ενώ ήταν ετοιμοθάνατη, τις πέρασε προσπαθώντας να καθαρίσει τα νεογέννητα κουτάβια της,” έγραψε η Anderson.

Η Anderson λέει ότι καταλαβαίνει πως η «ευθανασία είναι μια σκληρή πραγματικότητα στο καταφύγιο» αλλά θεωρεί πως δεν ήταν σωστό να σκοτώσουν το σκυλί την ώρα που γεννούσε.



Λέει επίσης ότι δεν είδε κανένα σημάδι που να δείχνει ότι το σκυλί ήταν βίαιο, όπως υποστηρίζει το καταφύγιο.

“Αυτή η πράξη ήταν το λιγότερο φρικτή.”

Προσέθεσε στο KAMR: “Δεν είχε γίνει η ευθανασία πριν γεννήσει, ούτε μετά τη γέννα, έγινε καθώς γεννούσε κουτάβια της…”

Αλλά ο Havens συνεχίζει να υπερασπίζεται τις ενέργειες του καταφυγίου, αποδίδοντας την ευθύνη στους προηγούμενους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν κοινωνικοποίησαν το σκυλί τους, ούτε το στείρωσαν.

“Είναι ατυχές αυτό που συνέβη, αλλά ήταν η ιδανική λύση,” είπε ο Havens.

διαφορετικό




Πηγή

Διαβάστε επίσης: