Η Ρωσία απαγόρευσε (επιτέλους) την κατοχή οικόσιτων αρκούδων, λιονταριών και κροκόδειλων

January 7, 2021

Η Ρωσία απαγόρευσε (επιτέλους) την κατοχή οικόσιτων αρκούδων, λιονταριών και κροκόδειλων

Διαφ.



Η απόφαση που υπογράφηκε από τον πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την απαγόρευση κατοχής δηλητηριώδων φιδιών και αραχνών αλλά και σαρκοβόρων θηλαστικών όπως λιοντάρια, τίγρεις και αρκούδες.




Η ρωσική κυβέρνηση με απόφασή της, την οποία ενέκρινε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενέκρινε κατάλογο ζώων τα οποία απαγορεύεται να συντηρούνται σε οικιακές συνθήκες καθώς συνιστούν κίνδυνο για τους ιδιοκτήτες, αλλά και ζώων που δεν μπορούν να συντηρηθούν φυσιολογικά σε συνθήκες διαφορετικές από εκείνες που τους προσφέρει το φυσικό τους περιβάλλον με συνέπεια να απειλούνται από προβλήματα υγείας που μπορούν να έχουν ως συνέπεια τον θάνατο τους.

Τα ζώα στο κατάλογο έχουν ταξινομηθεί σε 33 ομάδες και εντάσσονται στις ακόλουθες οκτώ κατηγορίες: ερπετά, αμφίβια, αραχνίδες, θηλαστικά, πτηνά, χονδριχθύες, οστεϊχθύες, κοραλλιογενείς πολύποδες .

Μεταξύ άλλων, στο εξής απαγορεύεται η κατοχή άγριων ζώων όπως λιοντάρια, τίγρεις, λύκοι, αρκούδες και πίθηκοι. Στην απαγορευμένη λίστα εντάσσονται επίσης δηλητηριώδη και μη φίδια όπως κόμπρες και πύθωνες, αράχνες και σκορπιοί αλλά και ερπετά – φόβητρα όπως οι κροκόδειλοι, οι δράκοι του Κομόντο και οι σαρκοφάγες θαλάσσιες χελώνες.



Παράλληλα εάν κάποιος έχει αποκτήσει ένα ζώο που περιλαμβάνεται στον κατάλογο έως την 1η Ιανουαρίου του 2020, θα μπορεί να το κρατήσει έως ότου πεθάνει από φυσικό θάνατο.

Η απαγόρευση δεν αφορά την συντήρηση ζωών που περιλαμβάνονται στον εν λόγω κατάλογο, αλλά διαβιούν σε ζωολογικού κήπους, τσίρκα, δελφινάρια, ενυδρεία ή διαβιούν σε ειδικές συνθήκες. Ωστόσο για την συντήρηση ζώων σε ειδικές συνθήκες, πρέπει να είναι ενήμερες οι αρμόδιες τοπικές αρχές.



Πηγή:gazzetta.gr



Διαβάστε επίσης: