Σέρρες: Πυροσβέστες έσωσαν το γατάκι που βρέθηκε εγκλωβισμένο σε φρεάτιο και κινδύνευε από πνιγμό

January 7, 2021

Σέρρες: Πυροσβέστες έσωσαν το γατάκι που βρέθηκε εγκλωβισμένο σε φρεάτιο και κινδύνευε από πνιγμό

Διαφ.



Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών επέδειξαν για άλλη μια φορά την ευαισθησία τους απέναντι στα ζώα και χάρη στην άμεση παρέμβασή τους σώθηκε ένα γατάκι που είχε πέσει μέσα σε φρεάτιο και κινδύνευε να πνιγεί στην περιοχή του Τερζίδη στις Σέρρες.




Οι πυροσβέστες που κλήθηκαν το απόγευμα της 9ης Αυγούστου 2019 να βοηθήσουν το ζωάκι, κατάφεραν να φτάσουν προσεκτικά στο γατάκι και να το πιάσουν. Εμφανώς τρομαγμένο και ταλαιπωρημένο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής απ’ όπου το παρέλαβαν εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών που είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό. Φιλοξενείται σε σπίτι εθελόντριας και ο Σύλλογος έχει αναλάβει να του βρει ένα υπέροχο σπίτι.

Ο Τίγρης «μεγάλωσε» και περιμένει τον άνθρωπό του!

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών αφού ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για τη σωτήρια παρέμβασή τους, ανέφερε μία μέρα μετά τη διάσωσή του μικρού Τίγρη: «Δεν γινόταν να μείνει αβοήθητο στην κατάσταση που βρέθηκε και όπως καταλαβαίνετε οι ίδιοι γνωστοί – άγνωστοι περάσαμε από την Πυροσβεστική και το πήραμε.



Δώσαμε στο γατάκι τις πρώτες βοήθειες, το ταΐσαμε με μπιμπερό, αφού είναι πολύ μωρό και δεν μπορεί να φάει μόνο του, το μπανίσαμε και επιτέλους μετά από αρκετές ώρες που έκλαιγε ασταμάτητα το κακόμοιρο από το σοκ που υπέστη ήρθε και ηρέμησε, άρχισε να μας γλείφει τα χέρια και μετά χαλάρωσε και έπεσε για ύπνο ξεθεωμένο από την ταλαιπωρία που πέρασε!

Ώρες χαλάρωσης…



Υπάρχουν άπειρα περιστατικά για τα οποία μας καλείτε χωρίς να αντιλαμβάνεστε ότι και εμείς είμαστε άνθρωποι εθελοντές με περιορισμένες δυνατότητες και προσωπική ζωή όπως και εσείς. Δεν γίνεται όμως να βοηθήσουμε παντού όσο και αν το θέλουμε χωρίς τη δική σας βοήθεια, ούτε φυσικά μπορούνε οι ίδιοι άνθρωποι πάντα να τρέχουν για όλα. Βοηθήστε μας για να μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς τα ζώα που έχουν την ανάγκη όλων μας!

Όποιος ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει ή να υιοθετήσει τον κούκλο Τίγρη να επικοινωνήσει με τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών μέσω facebook. Βρίσκεται στις Σέρρες αλλά μπορεί να μεταφερθεί όπου τον περιμένει ο άνθρωπός του!

Πηγή: istoriesadespoton.gr



Διαβάστε επίσης: