Υιοθετήθηκε ο 10χρονος Μανού που εγκατέλειψε η «κηδεμόνας» του πριν από 4 χρόνια στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

January 7, 2021

Υιοθετήθηκε ο 10χρονος Μανού που εγκατέλειψε η «κηδεμόνας» του πριν από 4 χρόνια στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

Διαφ.



Στην αγκαλιά της νέας του οικογένειας είναι εδώ και μερικές μέρες ο Μανού που εγκαταλείφθηκε σε ηλικία 6 ετών από την «κηδεμόνα» του έξω από το καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας στις 9 Αυγούστου του 2014.




Τον είχε δέσει σε μια κολώνα και άφησε δίπλα του λίγη ξηρά τροφή και στο περιλαίμιο του ένα σημείωμα που έγραφε «Η μαμά μου δεν μπορεί να με φροντίσει, αλλά είμαι καλό σκυλάκι. Ευχαριστώ».

Λίγο αργότερα ο Μανού βρέθηκε σε κατάσταση σοκ από εθελοντές του Συλλόγου, οι οποίοι τον μάζεψαν και τον μετέφεραν στο καταφύγιο όπου φιλοξενήθηκε για σχεδόν 4 χρόνια. Χρειάστηκε αρκετός καιρός για να ξεπεράσει τις ανασφάλειες του και να εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους. Οι εθελοντές που τον φρόντιζαν καθημερινά μιλούν για έναν σκυλάκο πολύ δοτικό και γλυκό με τους ανθρώπους και αρκετά κτητικό με αυτούς που αγαπά.

Ο Μανού λίγα λεπτά μετά την εγκατάλειψη



Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση αναφέρουν για την υιοθεσία του Μανού: «Σε λίγο καιρό ο Μανού θα έκλεινε τέσσερα χρόνια από την ημέρα που η «μανούλα» του τον έδεσε μ’ ένα σημείωμα έξω από το καταφύγιο! Το Μανουδάκι, δυσκολεύτηκε πολύ να προσαρμοστεί και να δεχτεί τον νέο τρόπο ζωής του! Ίσως και να μην τον δέχτηκε ποτέ!

Έχασε την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους! Προσπαθούσε αλλά πάντα ήταν επιφυλακτικός! Δέθηκε με ένα μόνο άτομο αυτό το διάστημα που ήταν κοντά μας που τον αγάπησε και τον φρόντισε αλλά δεν μπορούσε να δώσει αυτό που είχε τόσο ανάγκη ο Μανού! Ένα σπίτι!

Ο Μανού βολτάρει έξω από το καταφύγιο (αριστερή φωτό)
και αραχτός στον καναπέ του σπιτιού του (δεξιά φωτό)



Όσοι «ενδιαφέρθηκαν» να υιοθετήσουν το αγόρι μας, έκανα πάντα πίσω μόλις μάθαιναν την ηλικία του και ότι έπρεπε να αφιερώσουν χρόνο στον μικρό μας για να νιώσει ασφάλεια. Έτσι λοιπόν πιστεύαμε ότι το όνειρό μας να δούμε τον Μανού σε μία οικογένεια ήταν απραγματοποίητο μέχρι που βρέθηκε στον δρόμο του η Τζένη! Ένα κορίτσι άνετο και χαλαρό που δεν την προβλημάτισε τίποτα στον Μανού κι αποφάσισε να του δώσει πολύ περισσότερα από αυτά που στερήθηκε στη ζωή του.

Και ναι! Μπορούμε να πούμε με χαρά κι απέραντη συγκίνηση ότι ο Μανού ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ! Ευχαριστούμε Βαγγέλη και Τζένη για όλα όσα κάνατε και κάνετε για το Μανουδάκι μας και σας ευχόμαστε να έχετε μία υπέροχη ζωή!» καταλήγουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας.

Πηγή:istoriesadespoton.gr



Διαβάστε επίσης: