1000 ευρώ σε όποιον καταδείξει αυτόν που πετάει συστηματικά γατάκια για να πνιγούν στο Μανδράκι Μονεμβασιάς

January 13, 2021

1000 ευρώ σε όποιον καταδείξει αυτόν που πετάει συστηματικά γατάκια για να πνιγούν στο Μανδράκι Μονεμβασιάς

Διαφ.

Πριν από λίγο καιρό, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, η Πολιτεία μετέτρεψε σε κακουργηματική πράξη την κακοποίηση ζώου. Αυτό ήταν πάγιο αίτημα εδώ και δεκαετίες των φιλοζωικών οργανώσεων που κανένας πολιτικός δεν έπαιρνε στα σοβαρά.

Μέχρι που έγινε πράξη. Μεγάλο βήμα και σημαντικό. Μας έδωσε τεράστια χαρά. Ήταν μια δικαίωση ενός αγώνα που νομίζαμε πια ότι είχαμε χάσει.

Τι γίνεται λοιπόν μετά από αυτό; Αμέτρητες κακοποιήσεις με κανένα αποτέλεσμα. Στην κυριολεξία κανένα. Η ζωή αυτών που κακομεταχειρίζονται τα ζώα συνεχίζεται κανονικά.

Και εδώ έρχεται η δική μας ευθύνη. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δε φτάνει μόνο η ψήφιση ενός νόμου. Δεν φτάνει μόνο η ύπαρξή του. Πρέπει και εμείς να συμβάλλουμε στο να τηρείται. Πώς; Με το να μιλάμε. Να καταγγέλλουμε. Να σπάσει αυτή η αδιανόητη ομερτά που υπάρχει σε όλες τις γωνιές της χώρας μας. Κανείς δεν ανοίγει το στόμα του. Όλοι συνένοχοι. Και τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων καλά κρατούν.

Ο λόγος που τα γράφουμε αυτά είναι ένα άθλιο συμβάν που λαμβάνει χώρα στη Μονεμβασιά. Κάποιος επικίνδυνος πολίτης ρίχνει γατάκια για να πνιγούν μέσα στη θάλασσα στο Μανδράκι.

Οι άνθρωποι της φιλοζωικής Shelter Hope Shelter Hope, οι οποίοι δημοσιοποίησαν στη σελίδα τους το συμβάν, αναφέρουν ότι αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Έχει γίνει αρκετές φορές και πάντα φυσικά τη νύχτα. Έχουν μάλιστα κάποιες υποψίες αλλά δεν έχουν στοιχεία.

Γίνεται έκκληση στους πολίτες εκεί να μιλήσουν. Να υποδείξουν το δράστη. Για να τιμωρηθεί. Για να γλυτώσουν και άλλα ζωάκια. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση σε μια τόσο μικρή κοινωνία να μη γνωρίζει κάποιος το δράστη.

Όποιος μάλιστα τον καταδείξει θα λάβει 1000 ευρώ. Ας είναι έστω τα χρήματα το κίνητρο για να μιλήσει αυτός που ξέρει.

Μπείτε στη σελίδα των εθελοντών και βοηθήστε τους. Δεν μπορούν να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Shelter Hope

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com


Πηγή

Διαβάστε επίσης: