Ο πρώην αδέσποτος σκυλάκος του Εμανουέλ Μακρόν, Νέμο, "μιλάει" σε ένα βίντεο για τις εγκαταλείψεις ζώων

January 13, 2021

Ο πρώην αδέσποτος σκυλάκος του Εμανουέλ Μακρόν, Νέμο, "μιλάει" σε ένα βίντεο για τις εγκαταλείψεις ζώων

Διαφ.

“H ιστορία μου ξεκινά από την εγκατάλειψη. Όπως εγώ, έτσι 100.000 ακόμη ζώα εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στη Γαλλία. Τα Χριστούγεννα, υιοθετήστε τα. Αλλά υιοθετήστε με επίγνωση!” Διαβάστε εδώ: Οι Γάλλοι είναι οι πρώτοι στις εγκαταλείψεις κατοικίδιων ζώων στην Ευρώπη- Γιατί συμβαίνει αυτό – Petpet.news

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά λόγια που “λέει” o σκυλάκος του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες, στο οποίο ο δημοφιλής ο Νέμο, πρωταγωνιστεί.

Στο βίντεο ο προεδρικός σκύλος, ένα μαύρο Λαμπραντόρ-Γκριφόν, “συμβουλεύει” τους πολίτες να υιοθετούν ζώα με σύνεση εμφανιζόμενος σε μια καμπάνια που έχει να κάνει κατά της εγκατάλειψης των κατοικιδίων.

Ο πρώην αδεσποτάκος Νέμο υιοθετήθηκε από το Γάλλο Πρόεδρο τον Αύγουστο του 2017, από ένα καταφύγιο ζώων. Ο Νέμο είχε κάπου εγκαταλειφθεί από τον άνθρωπο που τον είχε.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας συζητά για ένα νομοσχέδιο, που να προβλέπει -μεταξύ άλλων- τη βελτίωση των καταφυγίων ζώων της χώρας. Το χρηματικό ποσό μάλιστα που θα δοθεί είναι ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Επίσης, μέρος του σχεδίου είναι η επιβολή αυστηρότερων ποινών σε όσους παραμελούν ή κακοποιούν τα ζώα.

Δείτε το βίντεο:

Γαλλία: Ο σκύλος του Μακρόν σε μήνυμα για την προστασία των ζώων


Πηγή

Διαβάστε επίσης: