Ο Δήμος Σπάρτης αρνείται να δώσει γέρικη και άρρωστη σκυλίτσα για υιοθεσία και προτιμάει να την έχει δεμένη στο κυνοκομείο

January 14, 2021

Ο Δήμος Σπάρτης αρνείται να δώσει γέρικη και άρρωστη σκυλίτσα για υιοθεσία και προτιμάει να την έχει δεμένη στο κυνοκομείο

Διαφ.

Την ώρα που οι εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων δίνουν μεγάλο αγώνα καθημερινά να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν είτε από το δρόμο είτε από τα παράνομα συνήθως κυνοκομεία-κολαστήρια, στα οποία γνωρίζουμε πόσο άθλιες είναι οι συνθήκες, υπάρχουν κάποιοι που το τελευταίο που τους νοιάζει είναι αυτό, το να σωθεί ένα ζώο.
Και αν πρόκειται για κάποιους που δεν έχουν άμεση σχέση με όλα αυτά, μπορούμε να το δεχτούμε (αν και αυτό συζητιέται). Όταν όμως πρόκειται για τους δήμους, που είναι υπεύθυνοι για το θέμα αυτό, τότε τα πράγματα είναι αστεία.
Ο λόγος για μια ανάρτηση που έκανε η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου, η οποία αναφέρει ότι ο δήμος Σπάρτης αρνήθηκε να δώσει σε εκείνη και το ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη για υιοθεσία μια γέρικη σκυλίτσα με όγκους, η οποία ζει στο κυνοκομείο. Ο λόγος; Επειδή η πρόγνωση του κτηνίατρου είναι κακή. Ο υπεύθυνος μάλιστα για τις υιοθεσίες επικαλέστηκε τον υπάρχοντα νόμο 4039/12 . Και προτίμησε να γυρίσει το ζώο στο κυνοκομείο. Πώς ζει το ζώο στο κυνοκομείο της Σπάρτης; Όπως ζουν τα περισσότερα εκεί. Δεμένα, σε άθλιες συνθήκες, περιμένοντας απλά να πεθάνουν. Έτσι λοιπόν και ο δήμος αποφάσισε ότι δεν θα δώσει τη σκυλίτσα ώστε να ζήσει όσο της μένει σε ένα σπίτι αλλά να γυρίσει πίσω στο χώρο που ονομάζει κυνοκομείο και να πεθάνει δεμένη.
Οι περισσότεροι δήμοι, το γνωρίζουμε άλλωστε, δεν δίνουν δεκάρα για τα ζώα. Και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Τα έχουν στοιβαγμένα, συχνά αλυσοδεμένα και σε συνθήκες απάνθρωπες, στα παράνομα κυνοκομεία τους-όπως είπαμε τα περισσότερα κυνοκομεία στη χώρα μας είναι παράνομα- και προσπαθούν κιόλας να μας πείσουν ότι έκαναν το καθήκον τους. Για να το πούμε απλά, προσπαθούν να πουλήσουν τρέλα. Στην περίπτωσή μας λοιπόν ο δήμος Σπάρτης μας λέει ότι καταδικάζοντας ένα άρρωστο ζώο σε βασανιστικό θάνατο-όταν πεθαίνεις δεμένος και σε άθλιες μάλιστα συνθήκες ο θάνατός σου είναι βασανιστικός- έχει κάνει το καθήκον του.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: