Κρήτη: Ο κτηνοτρόφος από τη Μεσαρά Ηρακλείου που σκότωσε αδέσποτο είναι η πρώτη δίωξη στο νησί για κακούργημα

January 14, 2021

Κρήτη: Ο κτηνοτρόφος από τη Μεσαρά Ηρακλείου που σκότωσε αδέσποτο είναι η πρώτη δίωξη στο νησί για κακούργημα

Διαφ.

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το θέμα της κακοποίησης ζώων χαρακτηρίζεται η υπόθεση του κτηνοτρόφου από την περιοχή της Μεσαράς, που – όπως έγραψε το cretalive-, συνελήφθη μετά από καταγγελία για θανάσιμο τραυματισμό αδέσποτου. 

Εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη σύλληψη στην Κρήτη, μετά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για περιστατικά κακοποίησης και βασανισμού ζώων, είναι ενδεικτική η πρωτοφανής κινητοποίηση που υπήρξε από την πλευρά της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Ο συλληφθείς, που οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του Εισαγγελέα, υποστήριξε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι σκότωσε το σκύλο γιατί ενοχλούσε τα πρόβατά του.  Ωστόσο μαρτυρίες αναφέρουν πως το αδέσποτο, που βρέθηκε σκοτωμένο δίπλα σε κάδο απορριμμάτων, ήταν ένα μικρό σκυλάκι, το οποίο δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να απειλήσει το κοπάδι του κτηνοτρόφου.

Ο συλληφθείς, που διώκεται για κακούργημα με βάση τη νέα νομοθεσία, πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο, Τρίτη.

Σημειώνεται ότι, εκτός από την ποινική δίωξη σε βάρος του για κακούργημα, στον κτηνοτρόφο επιβλήθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Πηγή: https://www.cretalive.gr/

Διαβάστε επίσης: