Βρέθηκε σκυλίτσα κρεμασμένη στην Κερατέα- Ζωντανή αλλά σε άθλια κατάσταση καθώς πρέπει να ήταν έτσι μέρες

January 14, 2021

Βρέθηκε σκυλίτσα κρεμασμένη στην Κερατέα- Ζωντανή αλλά σε άθλια κατάσταση καθώς πρέπει να ήταν έτσι μέρες

Διαφ.

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σχετικά με τις κακοποιήσεις ζώων. Είναι αμέτρητες, καθημερινές. Είναι φριχτές. Μερικές δεν τις βάζει ο νους σου. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι κάποιος έδειξε τόση αγριότητα σε ένα αθώο πλάσμα. Δεν μπορείς να πιστέψεις τι μίσος μπορεί κάποιος να κρύβει.
Μια τέτοια φριχτή κακοποίηση, μια ακόμα φριχτή κακοποίηση, θα λέγαμε καλύτερα, διαβάζουμε στη σελίδα του Φιλοζωικού Σωματείου Πρόκρις Φιλοζωικο Σωματειο Προκρις στο Facebook.
Οι εθελοντές του σωματείου ειδοποιήθηκαν από κατοίκους της Κερατέας ότι σε βόλτα τους σε αγροτική περιοχή του οικισμού Ρουτζέρι Κερατέας βρήκαν σκύλο δεμένο και εγκαταλελειμμένο. Μόλις  έφτασαν εκεί είδαν ότι ο σκύλος δεν ήταν απλά δεμένος αλλά κρεμασμένος με σχοινί, κοκαλιασμένος και δεν είχε καθόλου δυνάμεις. Αυτό σημαίνει ότι το δύστυχο ζώο ήταν πολλές μέρες εκεί σε αυτήν την κατάσταση. Ίσα που στεκόταν στα δύο του πίσω πόδια και είχε κρεμάσει το κεφαλάκι του. Ο λαιμός του ήταν πληγωμένος και έτρεχε αίμα από τη μύτη του. Είχαν αρχίσει και το έτρωγαν σκουλήκια. Είδαν ότι είναι σκυλίτσα, όχι μικρή στην ηλικία.
Αμέσως φρόντισαν να βγάλουν το σχοινί και να απαλλάξουν το ζώο από το μαρτύριό του. Εκείνο αφέθηκε στα χάδια τους. Γιατί αυτό ήθελε. Αυτό θέλει κάθε ζώο. Αγάπη και τίποτα άλλο. Ό,τι και να κάνεις, όσο άσχημα και να τους φερθείς, τα ζώα θα δίνουν και θα θέλουν μόνο αγάπη.
Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε για πρώτες βοήθειες. Θα ακολουθήσει επίσκεψη σε κτηνίατρο ώστε να δουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο οργανισμός της.
Οι εθελοντές του σωματείου πρόκειται να κάνουν καταγγελία στο Α.Τ. Κερατέας. Επίσης κάνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για το συμβάν αυτό να μιλήσει.
Η Αργυρούλα, όπως την ονόμασαν, πρέπει να κάνει εξετάσεις. Πιθανόν θα νοσηλευτεί, θα φιλοξενηθεί σε πανσιόν. Θα χρειαστεί φάρμακα, καλή τροφή. Για αυτό οι εθελοντές του Πρόκρις κάνουν έκκληση για βοήθεια. Και όταν γίνει καλά, θα ψάξουν ένα σπίτι για αυτή.
Εμείς θα το ξαναπούμε. Οι εθελοντές των σωματείων δεν πληρώνονται. Αντίθετα βάζουν χρήματα από την τσέπη τους. Κάθε φορά που βλέπουμε κάτι, τους φωνάζουμε. Και αυτοί αναλαμβάνουν το περιστατικό. Για αυτό πρέπει να τους βοηθάμε. Γιατί αύριο θα εμφανιστεί άλλη μία Αργυρούλα.
 Φιλοζωικο σωματειο Κερατεας Προκρις 5172/2008) 6974521052


Πηγή

Διαβάστε επίσης: