Μια μικρή ομάδα εθελοντών ταΐζει και φροντίζει εδώ και 38 χρόνια αμέτρητα αδέσποτα στους δρόμους της Ινδίας

January 21, 2021

Μια μικρή ομάδα εθελοντών ταΐζει και φροντίζει εδώ και 38 χρόνια αμέτρητα αδέσποτα στους δρόμους της Ινδίας

Διαφ.

Μπορεί οι περισσότεροι σε όλες τις χώρες του κόσμου τις μέρες αυτές να έμειναν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους λόγω ιού όμως οι άνθρωποι που αγαπάνε και φροντίζουν τα αδέσποτα έκαναν τα πάντα για να τα βοηθήσουν.

Τα ζώα έμειναν στους δρόμους χωρίς να έχουν πρόσβαση σε φαγητό ή νερό. Εικόνες από πολλές χώρες του κόσμου με αμέτρητα αδέσποτα να περιπλανιούνται έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Στην Ινδία μια μικρή ομάδα εθελοντών ενός καταφυγίου έγινε ο φύλακας-άγγελός τους αυτές τις δύσκολες μέρες.

Πρόκειται για το καταφύγιο Friendicoes SECA που βρίσκεται εδώ και 38 χρόνια στο Δελχί της Ινδίας. Οι άνθρωποί του φροντίζουν και περιθάλπουν αμέτρητα ζώα στους δρόμους. Και δεν σταμάτησαν ούτε στο lockdown των ημερών. Στο χώρο μάλιστα του καταφυγίου βρίσκεται και κτηνιατρείο.

Το καταφύγιο ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70, όταν μια ομάδα από παιδιά σχολείου έφτιαξε ένα μικρό χώρο με δυο δωμάτια για να φροντίζει αδέσποτα. Το χώρο αυτό τον έδωσε η τότε Πρωθυπουργός Indira Gandhi. Τον Απρίλιο του 1979 ο χώρος μεγάλωσε και οι παλιοί αλλά και νέοι εθελοντές έφτιαξαν και επίσημο σωματείο. Σήμερα ο χώρος είναι τριπλάσιος από τότε και ζουν μέσα 150-200 αδέσποτα.

Προτεραιότητα της ομάδας είναι οι στειρώσεις. Τα αδέσποτα στους δρόμους της Ινδίας είναι αμέτρητα. Πολλά κακοποιούνται και βασανίζονται καθώς στη χώρα δεν υπάρχει φιλοζωική παιδεία. Αλλά και οι εγκαταλείψεις είναι αμέτρητες και σε καθημερινή βάση. Η άνθρωποι του καταφυγίου που καθημερινά βγαίνουν στους δρόμους είναι λίγοι. Όμως δεν το βάζουν κάτω.

Οι φωτογραφίες είναι από τις μέρες του lockdown, από το Facebook του καταφυγίου. Τα ζώα που φρόντισαν οι εθελοντές και συνεχίζουν να φροντίζουν είναι πάνω από 1500. 

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

https://www.facebook.com/pg/friendicoesindia/about/?ref=page_internal


Πηγή

Διαβάστε επίσης: