Στο καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα μείνει τελικά η λύκαινα που βρέθηκε πιασμένη σε κάγκελα πόρτας

January 21, 2021

Στο καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα μείνει τελικά η λύκαινα που βρέθηκε πιασμένη σε κάγκελα πόρτας

Διαφ.

Πριν από περίπου 3 μήνες μια λύκαινα, η Ελισσάβετ, όπως ονομάστηκε, βρέθηκε καρφωμένη σε λόγχη περίφραξης στα κάγκελα πόρτας στον Καστανά Θεσσαλονίκης. Το άτυχο ζώο είχε κυνηγηθεί από σκυλιά, πιάστηκε στα κάγκελα και έμεινε κρεμασμένη χωρίς να μπορεί να διαφύγει.

Ευτυχώς η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μετέβη στο σημείο έχοντας τη συνδρομή της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το τραύμα της, αν και διαμπερές, δεν είχε πειράξει κανένα ζωτικό όργανό της το οποίο θα προκαλούσε πιθανότατα και το θάνατό της.

Αφού αναισθητοποιήθηκε, η ΟΑΕ του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ την απεγκλώβισε από τη λόγχη και η κτηνίατρος περιποιήθηκε το τραύμα. Ο εγκλωβισμός της λύκαινας διήρκεσε 6-7 ώρες με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό αίμα στο διάστημα αυτό.

Στη συνέχεια η Ελισσάβετ μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον Αετό Φλώρινας όπου και έγινε συρραφή του τραύματος.

Η ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟY σε δημοσίευσή της στη σελίδα της στο Facebook, ενημερώνει τον κόσμο τι κάνει, τρεις μήνες μετά, το ζώο.

Η λύκαινα είναι καλά αλλά θα παραμείνει τελικά στο Διεθνές Περιβαλλοντικό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και δεν θα επιστρέψει τη φύση, λόγω προβλήματος στο πόδι.

” Ελισάβετ, η λύκαινα που σώθηκε όταν βρέθηκε καρφωμένη σε λόγχη περίφραξης, θα παραμείνει στο Διεθνές Περιβαλλοντικό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και δεν θα αφεθεί στη φύση καθώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ένα ορθοπεδικό πρόβλημα που αποκόμισε τη μέρα που τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πατάει πολύ καλά το πόδι της.

Το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό αλλά δεν της επιτρέπει να τρέχει και να κυνηγάει με αποτέλεσμα η επανένανταξή της να μην είναι η ασφαλής επιλογή για την ίδια αλλά και για τους ανθρώπους, δεδομένου ότι δεν θα μπορεί να ενταχθεί σε αγέλη και λόγω της μειωμένης κινητικότητάς της θα αναγκαζόταν να προσεγγίζει κατοικημένες περιοχές για να βρει ευκολότερα τροφή.

Έτσι η Ελισσάβετ θα ενταχθεί στο Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές Φλώρινας”.

Εμείς για άλλη μια φορά εμείς θα πούμε μπράβο στην ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα.

https://www.facebook.com/arcturosgr/

Βίντεο: Η διάσωση του λύκου από τον Αρκτούρο που είχε πιαστεί στα κάγκελα πόρτας στον Καστανά Θεσσαλονίκης


Πηγή

Διαβάστε επίσης: