Κολομβία: Ομάδα φιλόζωων ταΐζει τα αμέτρητα αδέσποτα που εγκαταλείπονται στους δρόμους καθημερινά

January 22, 2021

Κολομβία: Ομάδα φιλόζωων ταΐζει τα αμέτρητα αδέσποτα που εγκαταλείπονται στους δρόμους καθημερινά

Διαφ.

Τα ίδια που συνέβησαν πριν από λίγο καιρό στην Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες με την εμφάνιση της επιδημίας συμβαίνουν δυστυχώς και στη Λατινική Αμερική, ιδιαίτερα στην Κολομβία.

Οι κάτοικοι εξαιτίας του πανικού και της κακής ενημέρωσης εγκαταλείπουν μαζικά τα κατοικίδιά τους. Ο ένας λόγος είναι γιατί φοβούνται ότι αυτά μεταδίδουν τον κορωνοϊό, κάτι φυσικά που δεν συμβαίνει, και ο δεύτερος γιατί αυξήθηκε, όπως παντού, κατακόρυφα η ανεργία.

Οι ήδη γεμάτοι δρόμοι της χώρας με αδέσποτα “φιλοξενούν” πλέον και αμέτρητα άλλα που πετάχτηκαν αυτές τις μέρες από τα σπίτια τους.

Και ευτυχώς υπάρχουν και εδώ κάποιοι άνθρωποι, φιλόζωοι, που κάνουν τα πάντα για να τα σώσουν. Όσα μπορούν δηλαδή. Έτσι οργανώθηκαν και μπαίνουν στα σπίτια να ταΐσουν και να φροντίσουν τα ζωάκια που είναι πλέον αφημένα στη μοίρα τους. Και φυσικά πηγαίνουν και στους δρόμους της Μπογκοτά για να περιθάλψουν τα αδέσποτα που τριγυρνούν νηστικά.

H Blanca Rodriguez είναι μια γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στα αδέσποτα. Διατηρεί καταφύγιο στην πόλη Usme και περιθάλπει όσα περισσότερα μπορεί.

Δυστυχώς από τότε που ξεκίνησε η καραντίνα δεν προλαβαίνει να μαζεύει ζώα από το δρόμο.  Η ίδια θα πει: “Στην περιοχή μου τα εγκαταλελειμμένα ζώα είναι αμέτρητα τον τελευταίο καιρό. Έχει ακριβύνει κατά πολύ η τροφή των ζώων και πολλοί δεν μπορούν να την αγοράσουν.

Η Rodriguez είναι γνωστή ακόμα και σε άλλες χώρες για το μεγάλο αγώνα που δίνει. Με χορηγίες και προσφορές ανθρώπων συντηρεί το πάντα γεμάτο με ζώα καταφύγιό της. “Τουλάχιστον κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια όταν ξέρω ότι την επόμενη μέρα τα ζώα θα έχουν φαγητό”, θα πει.

Πηγή: REUTERS

AFP, φωτό Aizar Raldes

Reuters, φωτό Luisa Gonzalez

H Blanca Rodriguez φροντίζει χρόνια τα αδέσποτα

Reuters, φωτό Luisa Gonzalez

Reuters, φωτό David Mercado

Reuters, φωτό Luisa Gonzalez

Reuters, φωτό Luisa Gonzales

Reuters, φωτό Luisa Gonzales

Διαβάστε επίσης: