Πακιστάν: Έκλεισαν τα pet shops και παράτησαν τα ζώα που πουλούν να πεθάνουν στα κλουβιά

January 22, 2021

Πακιστάν: Έκλεισαν τα pet shops και παράτησαν τα ζώα που πουλούν να πεθάνουν στα κλουβιά

Διαφ.
Όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου έτσι και στο Πακιστάν οι αρχές έκλεισαν τους ανθρώπους στα σπίτια τους σε καραντίνα και απαγόρευσαν τη λειτουργία των περισσότερων καταστημάτων λόγω της επιδημίας. Μέσα σε αυτά και των pet shops, που βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις. Τι γίνονται όμως και τα ζώα που πουλούν; Σκυλάκια, γατάκια, κουνέλια και άλλα; Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ...

Όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου έτσι και στο Πακιστάν οι αρχές έκλεισαν τους ανθρώπους στα σπίτια τους σε καραντίνα και απαγόρευσαν τη λειτουργία των περισσότερων καταστημάτων λόγω της επιδημίας. Μέσα σε αυτά και των pet shops, που βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις. Τι γίνονται όμως και τα ζώα που πουλούν; Σκυλάκια, γατάκια, κουνέλια και άλλα; Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι θλιβερή και μας εξοργίζει γιατί τα άφησαν εκεί στα κλουβιά να πεθάνουν. Και πέθαναν. Εκατοντάδες ζώα πέθαναν από την ασιτία στα pet shops εκεί. Κλεισμένα στα σπιτάκια τους.

Στην αγορά του Καράτσι (Karachi’s), της πρωτεύουσας της επαρχίας Σιντ, πολλοί φιλόζωοι ακτιβιστές προσπαθούν να μπουν στα κλειστά μαγαζιά και να βοηθήσουν όσα ζώα ακόμα ζουν. Δυο εβδομάδες τώρα ακούγονται τα απελπισμένα κλάματα των ζώων που προσπαθούν να σωθούν. Δυστυχώς το 70% αυτών βρέθηκαν νεκρά. Αμέτρητα νεκρά. Το δε 30% είναι σε άθλια κατάσταση και οι εθελοντές δεν γνωρίζουν αν θα καταφέρουν να τα σώσουν.

Ο ακτιβιστής Ayesha Chundrigar, πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης, ACF Animal Rescue, θα πει στο AFP: “Είναι τρομερό όλο αυτό. Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψει κανείς. Τα ζώα λιμοκτονούσαν στα κλουβιά, χωρίς φως και χωρίς αέρα. Χωρίς νερό και φαγητό. Πολλά έμειναν στους δρόμους όπου προσπαθούμε να τους δώσουμε να φάνε. Εθελοντές και κτηνίατροι κάνουμε ότι μπορούμε”.

Μετά από την κατακραυγή των φιλόζωων, οι αρχές πείστηκαν να αφήσουν τους ιδιοκτήτες των pet shops να πάνε να φροντίσουν τα ζώα που έχουν παρατήσει. Όσα φυσικά ακόμα ζουν.

Φωτό: AFP

Φωτό: AFP

Φωτό: AFP

Φωτό: AFP

Φωτό: AFP

Φωτό: AFP

Φωτό: EPA

Φωτό: Sitwat Khawar


Πηγή

Κάντε κλικ για να διαβάσετε περισσότερα

Διαβάστε επίσης: