Η νέα ζωή του μικρού σκυλάκου που πριν λίγους μήνες χτυπήθηκε πολύ με ξύλα από παιδιά στην Ξάνθη

January 24, 2021

Η νέα ζωή του μικρού σκυλάκου που πριν λίγους μήνες χτυπήθηκε πολύ με ξύλα από παιδιά στην Ξάνθη

Διαφ.

Ήταν αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου περίπου όταν ένα περιστατικό που συνέβη στην Ξάνθη μας σόκαρε και μας έφερε απίστευτη λύπη. Ένας άντρας, που έτυχε να περνάει με το αυτοκίνητό του από ένα δρόμο στο Δροσερό Ξάνθης, είδε ανήλικα παιδιά με ξύλο να χτυπάνε ένα μικρό κουταβάκι με απίστευτη αγριότητα. Ήταν αργά το απόγευμα και δεν έβλεπε καλά. Κατέβηκε και πήγε εκεί. Το κουταβάκι ήταν χτυπημένο και έκλαιγε. Τα παιδιά έτρεξαν να κρυφτούν.

Ο άνθρωπος πήρε αμέσως το κουταβάκι και έτρεξε να δει τι θα κάνει. Ειδοποίησε τους εθελοντές του συλλόγου Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης – Πολιτιστικός Ζωοφιλικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος  https://www.facebook.com/adespotoifiloixanthis/, οι οποίοι ανέλαβαν το μικρούλι. Ο σκυλάκος μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο όπου και νοσηλεύτηκε. Ήταν σε άσχημη κατάσταση, καθώς εμφάνισε επιληπτικές κρίσεις και νευρολογικά προβλήματα. Έτρεμε και έκλαιγε από τον πόνο που είχε σε όλο του το κορμάκι. Επίσης δεν πατούσε το ποδαράκι του. Οι πρώτες μέρες ήταν δύσκολες και κρίσιμες. Οι πιθανότητες να ζήσει δεν ήταν πολλές. Οι εθελοντές τον ονόμασαν Μόγλη.

Ο Μόγλης όμως πάλεψε πολύ. Και τα κατάφερε. Βγήκε από αυτή τη δύσκολη μάχη νικητής. Τα έξοδα νοσηλείας καλύφτηκαν από το δήμο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να πούμε.

Μετά από το κτηνιατρείο ο σκυλάκος πήγε σε σπίτι φιλοξενίας ώστε να γίνει τελείως καλά, να ξεπεράσει την περιπέτειά του, όσο αυτό ήταν δυνατό, και να βρει ένα σπίτι που θα του προσφέρει αγάπη, σιγουριά και ζεστασιά. Το σοκ άλλωστε που πέρασε ήθελε ανθρώπους που θα τον αγαπούν πολύ. Έτσι βρήκε προσωρινή φιλοξενία σε ένα σπίτι. Με κατάλληλη τροφή, την απαραίτητη περίθαλψη-πονούσε ακόμα και έκλαιγε- και πολλή αγάπη από όλους, ο Μόγλης έγινε έτοιμος για να βρει ένα μόνιμο σπίτι. Στην προσπάθεια όλη αυτή συνέβαλε και ο Γιώργος Τζεμπραϊλίδης, θετικός εκπαιδευτής, που τον βοήθησε πολύ.

Πολλοί θέλησαν να τον υιοθετήσουν, όμως οι εθελοντές που τον είχαν ήθελαν να τον δώσουν σε ένα σπίτι που θα είχε όλες τις προϋποθέσεις να ζήσει μια υπέροχη ζωή.

Μετά από μερικούς μήνες το σπίτι βρέθηκε. Η Γιάννα Ρούσσου από τη Σύρο είχε διαβάσει την περιπέτεια του μικρού και θέλησε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Και έτσι ο Μόγλης, που ονομάστηκε από τη νέα του μαμά, Σάμερ (Summer, καλοκαίρι) ζει πλέον στη Σύρο. Έχει μεγαλώσει και έχει γίνει ένας πανέμορφος σκύλος που παίζει και χαίρεται τη ζωή. Και τη θάλασσα φυσικά.

Εμείς οφείλουμε να πούμε ένα μπράβο στον άνθρωπο που σταμάτησε για να σώσει το σκυλάκο, στους εθελοντές του συλλόγου Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Ζωοφιλικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος, που ήταν δίπλα του από την πρώτη στιγμή, σε αυτόν που τον φιλοξένησε και έκανε τα πάντα για να νιώσει καλύτερα αλλά και στον εκπαιδευτή που τον βοήθησε σημαντικά Γιώργο Τζεμπραϊλίδη. Και φυσικά στην Γιάννα, η οποία άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού της για να του προσφέρει την αγάπη που δεν πήρε τις πρώτες μέρες της ζωής του.

Για την ιστορία, τα παιδιά που έκαναν αυτή την απάνθρωπη πράξη δεν βρέθηκαν ποτέ. Και έτσι δεν τιμωρήθηκαν για αυτό.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Ο μικρούλης μόλις βρέθηκε χτυπημένος

Σήμερα. Ευτυχισμένος στη Σύρο.

Σε άσχημη κατάσταση το κουταβάκι που ξυλοκόπησαν παιδιά στο Δροσερό Ξάνθης- Εμφάνισε επιληπτικές κρίσεις

Πριν από ένα μήνα ξυλοκοπήθηκε από παιδιά στην Ξάνθη-Έζησε από θαύμα, είναι πλέον καλά και ψάχνει σπίτι

Σώθηκε και φιλοξενείται το κουταβάκι που ξυλοκόπησαν παιδιά στο Δροσερό Ξάνθης


Πηγή

Διαβάστε επίσης: