Όταν τα κτήνη περπατάνε στα δύο πόδια: Η δηλητηρίαση αλόγων-θεραπευτών παιδιών ΑΜΕΑ

January 24, 2021

Όταν τα κτήνη περπατάνε στα δύο πόδια: Η δηλητηρίαση αλόγων-θεραπευτών παιδιών ΑΜΕΑ

Διαφ.

Έχουμε πανδημία και καθημερινά πεθαίνουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας, είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας και νιώθουμε πιο ευάλωτοι από ποτέ. Κι όμως, κάποιοι συμπολίτες μας δε σταματούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να μοιράσουν το θάνατο σε αθώα πλάσματα που κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν.
Ένας μάλιστα τα ξημερώματα της Παρασκευής 10/4 αποπειράθηκε να δολοφονήσει 9 άλογα-θεραπευτές παιδιών ΑΜΕΑ στον Δάτο Καβάλας όπως και τα σκυλιά που βρίσκονταν στο χώρο των αλόγων αλλά και στο χωριό. Και τα κατάφερε, τα 2 άλογα είναι νεκρά, τα 3 σκυλιά στο κτήμα είναι νεκρά, τουλάχιστον άλλα 6 σκυλιά ξεψύχησαν στο χωριό Δάτος και τα υπόλοιπα 7 άλογα χαροπαλεύουν.

Μία πράξη που ούτως ή άλλως είναι καταδικαστέα, αποτρόπαια και αδιανόητη, αυτή ιδίως τη χρονική στιγμή ξεπερνά κάθε νοσηρή φαντασία. Κάποιος ή κάποιοι έσπασαν την πόρτα, τάισαν φόλα τα σκυλιά του κτήματος, στη συνέχεια έδωσαν ειδική τροφή-καρπό στα άλογα, πράγμα που δείχνει ότι γνώριζαν τα ζώα. Τα τρία σκυλιά και τα δύο άλογα τα βρήκαν νεκρά, πέθαναν μαρτυρικά και σύντομα. Για να δηλητηριάσει κάποιος ένα ζώο όπως το άλογο χρειάζεται ειδικό δηλητήριο και πολύ μεγάλη ποσότητα. Εδώ φαίνεται η καμένη γλώσσα ενός εκ των αλόγων.

Ένα από τα νεκρά άλογα είναι η Ηρώ. Κάποιος που στέκεται στα δυο του πόδια αγνοεί μάλλον ότι δεν σκότωσε μόνο την Ηρώ αλλά και το παιδί της φωτογραφίας, ένα παιδί μοναχικό που ξυπνούσε το πρωί κι έτρεχε για να τη συναντήσει, να περάσει πολλές ώρες μαζί της, να την ταΐσει, να τη χτενίσει, να πάνε βόλτα, να της κάνει ακόμη και κοτσιδάκια. Μόνο τότε χαμογελούσε αυτό το παιδί κι αυτός ο κάποιος, ο δολοφόνος, του το στέρησε.

Ο ιππικός όμιλος της Κωνταντίνας Κατσίτη, μιας νέας και σπουδαίας κοπέλας που λατρεύει τα άλογα και έχει περάσει τη ζωή της μαζί τους απορρίπτοντας κάθε άλλη πρόταση για δουλειά, ακόμη και στο εξωτερικό, ξεκίνησε από τον πατέρα της. Η μικρή αδελφή της Κωνσταντίνας είχε δυσλεξία και η διέξοδος που βρήκε ο Θωμάς Κατσίτης ήταν τα άλογα.

Σταματίνα Σταματάκου, δημοσιογράφος

Πηγή: http://marketnews.gr/

Διαβάστε επίσης: