Κατάκολο Πύργου: Πυροβόλησαν με καραμπίνα αδέσποτο φιλικό σκύλο- Γνωρίζει κάποιος κάτι;

January 24, 2021

Κατάκολο Πύργου: Πυροβόλησαν με καραμπίνα αδέσποτο φιλικό σκύλο- Γνωρίζει κάποιος κάτι;

Διαφ.

Μια από τα ίδια εξελίσσεται από ό,τι φαίνεται και η νέα χρονιά καθώς οι κακοποιήσεις ζώων είναι σε καθημερινή βάση. Φόλες, χτυπήματα, πυροβολισμοί, δολοφονίες αθώων πλασμάτων. Κάποια είναι τυχερά και γίνονται καλά, με τη συνδρομή των φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και των μεμονωμένων εθελοντών. Οι άνθρωποι αυτοί δεν προλαβαίνουν να βρίσκουν ζώα που έχουν ανάγκη. Πολλά όμως δεν είναι τυχερά. Δεν τα καταφέρνουν. Φεύγουν συχνά με μαρτυρικό τρόπο.

Οι πυροβολισμοί με καραμπίνα είναι κάτι σαν χόμπι στη χώρα μας. Όλοι, ως επί το πλείστον, στην επαρχία, έχουν από μία. Βγαίνουν έξω και χτυπάνε ό,τι κινείται. Για πλάκα. Ό,τι μας ενοχλεί, ό,τι δεν γουστάρουμε, του δίνουμε και έναν πυροβολισμό. Και γυρνάμε σπιτάκι μας. Να φοβηθούμε κάτι; Σιγά. Αφού οι γείτονες και οι γνωστοί μας δεν ανοίγουν το στόμα τους. Οι δήμοι και η αστυνομία δεν ασχολούνται…Γιατί να μη γυρίσουμε σπίτι άνετοι και ωραίοι;

Αυτό συνέβη και στο Κατάκολο Πύργου. Έχουμε άλλο ένα περιστατικό πυροβολισμού ζώου από καραμπίνα. Κυνηγός; Κάποιος άλλος; Ως συνήθως κανείς δεν βλέπει και δεν ακούει τίποτα.

Ο σκυλάκος που πυροβολήθηκε είναι αδέσποτος. Φιλικός και ήσυχος. Και ευτυχώς τυχερός καθώς οι άνθρωποι της γειτονιάς που τον φρόντιζαν τον μετέφεραν σε κτηνίατρο.

Ποιος όμως είναι ο δράστης; Δεν μπορεί σε τέτοιες μικρές κοινωνίες να μην τον γνωρίζουν. Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε. Ο δράστης είναι επικίνδυνος και για τους ανθρώπους. Αυτό στην αρχή δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να το καταλάβουμε. Το βλέπουμε όμως στην πορεία. Όταν είναι αργά.

Το άσχημο αυτό περιστατικό δημοσίευσαν οι εθελοντές από τις Αδέσποτες Πατούσες Πύργου – Stray Paws of Pyrgos. Αν γνωρίζετε κάτι, μιλήστε μαζί τους.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com


Πηγή

Διαβάστε επίσης: