Το χτύπημα ήταν σφοδρό και περαστικοί έτρεξαν να βοηθήσουν. Τότε βλέπουν αυτό το μικροσκοπικό χεράκι να ζητάει βοήθεια…

March 2, 2021

Το χτύπημα ήταν σφοδρό και περαστικοί έτρεξαν να βοηθήσουν. Τότε βλέπουν αυτό το μικροσκοπικό χεράκι να ζητάει βοήθεια…

Διαφ.



Είναι λυπηρό το γεγονός ότι θα μπορούσε κάποιος να χτυπήσει ένα ζώο με το όχημά του και να φύγει ανενόχλητος, σα να μην συνέβη τίποτα. Αυτό ακριβώς όμως συνέβη στη Βικτόρια της Αυστραλίας, όταν πρόσφατα κάποιος άγνωστος χτύπησε με το αυτοκίνητό του ένα καγκουρό και το παράτησε να πεθάνει.




1

Ευτυχώς, κάποιοι περαστικοί πρόσεξαν το αβοήθητο ζώο να κείτεται στην άκρη του δρόμου και σταμάτησαν. Ειδοποίησαν τη φιλοζωική ομάδας άγριας ζωής και η εθελόντρια Melanie Fraser ανταποκρίθηκε γρήγορα στο κάλεσμά τους. Τότε συνειδητοποίησαν ότι το ενήλικο καγκουρό δεν ήταν μόνο του.

2

Δυστυχώς, μέχρι να φτάσει η Melanie στο σημείο, το ενήλικο καγκουρό είχε πεθάνει. Η Melanie όμως έλεγξε τον μάρσιπο του ζώου και μέσα υπήρχε ένα ζωντανό μικρό καγκουρό.

3



Το μικρό θα μπορούσε να πεθάνει από ασιτία και αφυδάτωση, αν η Melanie δεν κοιτούσε μέσα στον μάρσιπο της μητέρας.

4

Η Melanie μετέφερε το μικρό καγκουρό στην Christine Gilmore, μία έμπειρη εθελόντρια που ασχολείται με αποκατάσταση άγριων ζώων. Η Christine με χαρά ανέλαβε το ζώο για να του προσφέρει φροντίδα που τόσο πολύ τη χρειαζόταν. Ονόμασε το μικρό καγκουρό Dawson.

5

Ευτυχώς, ο μικρός Dawson δε θα ήταν μόνος του για τους επόμενους 18-24 μήνες. Ήταν παρέα με ένα άλλο ορφανό καγκουρό, τον Nelson! «Ο Nelson είναι λίγο μεγαλύτερος και θα μεγαλώσουν μαζί και θα απελευθερωθούν στη φύση παρέα,» δήλωσε η Christine.



«Όσο θα μεγαλώνει, θα έχει λιγότερη επαφή με τους ανθρώπους, καθώς προορίζεται να είναι ένα άγριο καγκουρό, που είναι ικανό να επιβιώσει χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.»

Ευτυχώς που κάποιοι βρήκαν τον Dawson, πριν να είναι πολύ αργά! Ελπίζουμε να έχει γρήγορη ανάρρωση.

Credit: Honesttopaws




Πηγή

Διαβάστε επίσης: