Όταν το βρήκαν μέσα σε αυτό το λάστιχο, δεν πίστευαν ότι μπορεί να επιβιώσει. Μόλις δείτε ΠΩΣ είναι σήμερα, θα τρίβετε τα μάτια σας!

March 2, 2021

Όταν το βρήκαν μέσα σε αυτό το λάστιχο, δεν πίστευαν ότι μπορεί να επιβιώσει. Μόλις δείτε ΠΩΣ είναι σήμερα, θα τρίβετε τα μάτια σας!

Διαφ.



Μπορούμε να πούμε με σιγουριά όταν οι διασώστες ζώων έχουν δει τα χειρότερα. Δυστυχώς, αυτή είναι η φύση της δουλειάς τους, αλλά αυτοί οι άνθρωποι θέλουν πραγματικά να προσφέρουν την βοήθεια τους. Μπορεί να έχουν συνηθίσει να βλέπουν ζώα σε άσχημη κατάσταση, αλλά κατά καιρούς βλέπουν ακραίες καταστάσεις.




Ζώα αφημένα στην μοίρα τους στους δρόμους, χωρίς καταφύγιο και σε τραγική κατάσταση. Έτσι ήταν και η περίπτωση ενός σκύλου από το Puerto Pe?asco στο Μεξικό.

Πρόσφατα, ένας άντρας οδηγούσε στα προάστια της πόλης και παρατήρησε κάτι να κινείται μέσα σε ένα παλιό λάστιχο στην άκρη του δρόμου. Όταν το πλησίασε και το κοίταξε καλύτερα, έμεινε έκπληκτος… Το παλιό λάστιχο είχε κάτι παράξενο που κουνιόταν μέσα του…

43

Το πλησίασε από περιέργεια για να το δει καλύτερα. Όταν έφτασε κοντά, κατάλαβε τι είχε μέσα και σοκαρίστηκε. Μέσα στο λάστιχο βρισκόταν κουλουριασμένο ένα αδύνατο σκυλάκι με μπλεγμένο τρίχωμα.

44

Ο άντρας κατάλαβε ότι έπρεπε να δράσει γρήγορα, αν ήθελε να σώσει το ζώο. Κάλεσε αμέσως την Claudia Ortega, την διευθύντρια του κτηνιατρικού νοσοκομείου το οποίο συνεργάζεται με το Compassion Without Borders (CWOB), έναν οργανισμό διάσωσης αδέσποτων σκύλων και γατών. Η Claudia ξεκίνησε αμέσως – θα προλάβαινε όμως;

45

«Νομίζω ότι το λάστιχο ήταν το καταφύγιο της», είπε η Christi Camblor, ιδρύτρια του CWOB. «Ήταν φανερό ότι ήταν αδέσποτη εδώ και μήνες, αν όχι χρόνια.»



Η σκυλίτσα, η οποία ονομάστηκε Yoko, εκτιμάται ότι είναι 8 χρονών. Ήταν επιφυλακτική με τον σωτήρα της, αν και τελικά άρχισε να εμπιστεύεται την Claudia. Η Claudia έβαλε την σκυλίτσα σε ένα κλουβί μεταφοράς και την πήγε στον οργανισμό, όπου την εξέτασε.

46

«Βρισκόταν σε φριχτή κατάσταση», είπε η Christi. «Είχε μακρύ τρίχωμα, αλλά ήταν μπλεγμένο μέχρι την ρίζα. Την ξύρισαν και είδαν ότι ήταν γεμάτη ψύλλους και τσιμπούρια.»

Πέρα από αυτό, η Yoko είχε ένα εξελκωμένο τραύμα στο στομάχι. Οι κτηνίατροι πίστευαν ότι θα μπορούσε να ήταν όγκος και συνέχισαν να την παρακολουθούν όσο έμενε στο καταφύγιο.

47

Σαν από θαύμα, μόλις δύο μέρες πριν ήταν αρκετά καλά ώστε να πάει στο σπίτι της Claudia! Θα την φροντίζει εκείνη προσωρινά μέχρι να βρει ένα σπιτικό. Φυσικά, της αρέσει πολύ το καινούριο της σπίτι.

48



Η ζωή της Yoko έχει βελτιωθεί αισθητά από τότε που την βρήκαν. «Ακολουθεί την Claudia παντού και κουνά την ουρά της, όπως κάθε σκύλος συντροφιάς», είπε η Christi.

49

Μπορεί ακόμη να έχει κάποια προβλήματα υγείας, αλλά το προσωπικό του CWOB πιστεύει ότι η Yoko θα επανέλθει πλήρως. Αναμένεται να δοθεί για υιοθεσία σε λίγες εβδομάδες. Δείτε την έκφραση του προσώπου της όταν την βρήκαν:

Η Yoko είναι εντελώς διαφορετική, χάρη στην βοήθεια του CWOB. Ελπίζουμε να βρει σύντομα ένα σπίτι!

Credit: honesttopaws.com




Πηγή

Διαβάστε επίσης: