Βρήκε σπίτι η Λευκή που είχαν αρχικά πει από το δήμο Αχαρνών ότι θα πήγαινε για ευθανασία

March 2, 2021

Βρήκε σπίτι η Λευκή που είχαν αρχικά πει από το δήμο Αχαρνών ότι θα πήγαινε για ευθανασία

Διαφ.



πό τα πιο ευχάριστα νέα των ημερών είναι αυτό που αφορά τη Λευκή, μια σκυλίτσα που ζούσε στο Ολυμπιακό Χωριό στο δήμο Αχαρνών, η οποία μετά από μια περιπέτεια που είχε καθώς είχε ακουστεί ότι πήγαινε για ευθανασία, βρήκε σπίτι.




Η όμορφη σκυλίτσα είχε πεταχτεί πριν από περίπου 4 χρόνια από την πόρτα ενός αυτοκινήτου μαζί με τα 5 κουταβάκια της. Οι εθελοντές τη φρόντιζαν. Κάποια στιγμή μάλιστα κατάφεραν και βρήκαν σπίτι για τα σκυλάκια της.

Όπως δυστυχώς γίνεται σε όλες τις περιοχές, η Λευκή δεν ήταν ευπρόσδεκτη εκεί. Την κυνήγησαν αρκετά γιατί ήθελαν να τη διώξουν. Έτσι αρκετοί έκαναν παράπονα στο Δήμο περί επιθετικής συμπεριφοράς του ζώο. Χωρίς όμως αποδείξεις. Ο Δήμος την πήρε και την έβαλε στο ΔΙΚΕΠΑΖ. Εκεί έμεινε 3-4 εβδομάδες. Μετά τη γύρισε πίσω εκεί που ζούσε.

Αλλά και πάλι δεν την ήθελαν και στην πρώτη ευκαιρία την έδιωχναν, όχι και με τον καλύτερο τρόπο. Ντελιβεράδες, παιδιά, κάτοικοι… την τραμπούκιζαν με την πρώτη ευκαιρία. Για το Δήμο όμως πάντα έφταιγε εκείνη. Εκείνη ήταν το πρόβλημα. Έτσι την ξαναμάζεψαν. Όμως οι άνθρωποι που την αγαπούσαν και τη φρόντιζαν θέλησαν να μάθουν για το μέλλον της. Κάποιος κύριος από το δήμο, προφανώς αγνοώντας το νόμο, τους είπε ότι το ζώο είναι επιθετικό και θα οδηγηθεί σε μια εβδομάδα μετά σε ευθανασία. Τόσο απλά. Είπε και κάποιες άλλες βλακείες αλλά ας μην ασχοληθούμε τώρα με αυτά.



Και ξεκίνησαν οι αναρτήσεις στα social media να βρεθεί τρόπος να ζήσει η Λευκή. Να βρεθεί κάποιος να την πάρει. Βλέποντας τις αναρτήσεις ο υπεύθυνος αυτή τη φορά του Δήμου για τα αδέσποτα, ο αντιδήμαρχος κ. Αραμπατζής, είπε στους εθελοντές ότι η ευθανασία δεν υπήρξε ποτέ στα σχέδια του δήμου και ότι είχε γίνει λάθος. Και ζήτησε να βοηθήσουν όλοι να βρει σπίτι να υιοθετηθεί, που θα ήταν το καλύτερο πράγμα. Η Λευκή είπαν ότι ήταν φοβισμένη και σε καμιά περίπτωση επιθετική.

Και τα νέα είναι ευχάριστα καθώς το σπίτι αυτό βρέθηκε. Κάποιοι θέλησαν να της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Ώστε να ζήσει με αγάπη και φροντίδα. Η Λευκή είναι ένα ταλαιπωρημένο σκυλάκι και της αξίζει μια υπέροχη ζωή, μακριά από το δρόμο και φυσικά μακριά από το κλουβί του ΔΙΚΕΠΑΖ.

Μπράβο στους εθελοντές που δεν την άφησαν έτσι και κυρίως στον Άρης Νταβακος, ο οποίος είχε αρχικά κάνει την ανάρτηση και ενημέρωνε τον κόσμο για το συμβαίνει με το ζώο.






Πηγή

Διαβάστε επίσης: