Μαϊμού υιοθετεί ορφανό και εγκαταλειμμένο κουταβάκι. Απλά δείτε ΠΩΣ το προστατεύει!

March 2, 2021

Μαϊμού υιοθετεί ορφανό και εγκαταλειμμένο κουταβάκι. Απλά δείτε ΠΩΣ το προστατεύει!

Διαφ.



Στους πολυσύχναστους δρόμους του Erode στην Ινδία υπάρχει ένα απίθανο ζευγάρι – ένας πίθηκος μακάκος και ένα κουτάβι. Ο μακάκος, που είναι ενήλικος δύο ετών, φροντίζει το κουτάβι σαν να το έχει υιοθετήσει.




1

Όλοι στη γειτονιά βλέπουν με καλό μάτι αυτή την περίεργη σχέση. Σε φωτογραφίες όπως αυτές, είναι σαφές ότι βλέπουμε πώς κρατά το κουτάβι σαν μωρό μακάκο. Όλοι αναρωτιούνται πώς αυτός ο μακάκος «υιοθέτησε» ένα αξιολάτρευτο κουτάβι.

2

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η «υιοθεσία» συνέβη όταν εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του το νεογέννητο κουτάβι και ήταν πιθανό να σκοτωθεί από μεγαλύτερα αδέσποτα σκυλιά. Από το πουθενά ένας μακάκος έπεσε από το κοντινό δέντρο, κυνήγησε τα επιθετικά σκυλιά και πήρε το κουτάβι μακριά.

3

Ο μακάκος έχει επίσης φροντίσει για τη διατροφή του κουταβιού. Σε αυτή τη φωτογραφία, ο μακάκος αφήνει το κουτάβι να πίνει από ένα μπολ με γάλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι επιτρέπει στο κουτάβι να πίνει πρώτο γάλα, όπως κάνουν τα περισσότερα ζώα όταν φροντίζουν μικρά.

4

Ο συμπονετικός πίθηκος μοιράζεται όλα τα φαγητά με το κουτάβι. Αλλά περιμένει υπομονετικά, μέχρι το κουτάβι να χορτάσει. Είναι εκπληκτική η συμβίωση μεταξύ των δύο διαφορετικών ειδών.

5



Ο πίθηκος έχει τέτοια σύνδεση με το κουτάβι που έχει γίνει ο πιο προστατευτικός γονιός. Όταν το κουτάβι κινδυνεύει από την κυκλοφορία, το αρπάζει και το απομακρύνει από τον κίνδυνο.

6

Αυτή η ακλόνητη αγάπη που έχει ο πίθηκος για το υιοθετημένο κουτάβι είναι τόσο μεγάλη που είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα. Τον έχουν δει να παλεύει με άλλα αδέσποτα σκυλιά, που προσπάθησαν να επιτεθούν στο κουτάβι.

7

Ο μακάκος παίρνει το κουτάβι συνέχεια αγκαλιά. Το κουβαλάει ακόμη και όταν πηδάει από δέντρο σε δέντρο.

8

Το κουτάβι δεν χρειάζεται να ανησυχεί τόσο πολύ για τους ψύλλους, καθώς ο μπαμπάς πίθηκος θα τα βγάλει από την πλάτη του μαζί με τα τσιμπούρια και τη βρωμιά.

9

Οι ντόπιοι του Erode παρατήρησαν ότι τα δύο ζώα προσαρμόστηκαν στη περιοχή. Όλοι γοητεύτηκαν από τη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους και πολλοί τους δίνουν φαγητό.



10

Όποιος τους έχει δει, μιλάει για ισχυρή αμοιβαία αγάπη μεταξύ τους.

11

Μια άλλη απόδειξη της σχέσης μεταξύ των πιθήκων και των σκύλων, έρχεται σε μια άλλη περίπτωση στην Ινδία. Ένας άλλος μακάκος βρήκε ένα αδέσποτο κουτάβι στην πόλη Allahabad. Η μαϊμού προστατεύει το κουτάβι, αφού είχε χάσει το μικρό της κατά τη διάρκεια ενός σκληρού χειμώνα.

12

Δυστυχώς αυτή η χαριτωμένη υιοθεσία διήρκεσε για μικρό χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα, μια φιλοζωική οργάνωση πήρε την επιμέλεια του κουταβιού. Ας ελπίσουμε ότι θα ξαναβρεθούν κάποια μέρα.

13

Credit: Guff




Πηγή

Διαβάστε επίσης: