16 γνωστές σκυλοτροφές μπορεί να προκαλέσουν καρδιακά προβλήματα στο σκύλο

March 6, 2021

16 γνωστές σκυλοτροφές μπορεί να προκαλέσουν καρδιακά προβλήματα στο σκύλο

Διαφ.

Γνωρίζετε τι τροφή δίνετε στο σκύλο σας; Είναι κατάλληλη για αυτόν; Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, FDA (Food and Drug Administration), που είναι ο αντίστοιχος αμερικανικός ΕΦΕΤ και ΕΟΦ, ο σκύλος σας κινδυνεύει από παθήσεις της καρδιάς όταν καταναλώνει τροφές που δεν πρέπει.

Η FDA ανακοίνωσε 16 γνωστά brands με τροφές για σκύλους, των οποίων οι τροφές αυτές πιθανόν να είναι οι αιτίες για την εμφάνιση διαταραγμένων καρδιομυοπαθειών, γνωστών και ως DCM, όπως ήδη εμφανίστηκαν σε σκύλους που μελετήθηκαν. Δηλαδή να προκαλέσουν συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια. Οι τροφές αυτές περιλαμβάνουν φακές, σπόρους ή πατάτες που συνδέονται με την πάθηση αυτή.

Η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια πάθηση κατά την οποία η καρδιά αδυνατεί να αντλήσει αρκετό αίμα για το σώμα, με αποτέλεσμα να προκαλείται εύκολα κόπωση (αδυναμία σωματικής δραστηριότητας), δυσκολία στην αναπνοή και κατακράτηση υγρών.

Μέχρι τώρα η FDA δεν έχει εντελώς ξεκαθαρίσει το ποιες διατροφολογικές συνήθειες μπορούν να προκαλέσουν καρδιακά προβλήματα στα ζώα. Για αυτό συμβουλεύει τους κηδεμόνες κατοικιδίων να αποφασίζουν την τροφή του ζώου τους μαζί με τον κτηνίατρό τους.

Αυτές είναι οι 16 μάρκες τροφών που βρίσκονται στη λίστα της FDA:
– Acana

– Zignature

– Taste of the Wild

– 4Health

– Earthborn Holistic

– Blue Buffalo

– Nature’s Domain

– Fromm

– Merrick

– California Natural

– Natural Balance

– Orijen

– Nature’s Variety

– NutriSource

– Nutro

– Rachael Ray Nutrish


Πηγή

Διαβάστε επίσης: