Μαμά ουρακοτάγκος φιλάει το νεογέννητο μωρό της και οι φωτογραφίες είναι ό,τι πιο γλυκό είδατε σήμερα

February 5, 2021

Μαμά ουρακοτάγκος φιλάει το νεογέννητο μωρό της και οι φωτογραφίες είναι ό,τι πιο γλυκό είδατε σήμερα

Διαφ.



 




Αυτή είναι η τρυφερή στιγμή που μία σπάνια θηλυκιά ουρακοτάγκος σκύβει για να φιλήσει το νεογέννητο μωρό της.

Η νέα μαμά Dee Dee φωτογραφήθηκε να κουβαλάει το κοριτσάκι της λίγες μέρες μετά τη γέννησή του στο ζωολογικό κήπο Lowry Park της Τάμπα, στη Φλόριντα.

Το μωρό γεννήθηκε αυτό το μήνα ζυγίζοντας μόλις τρία κιλά.

Ο ζωολογικός κήπος ανακάλυψε ότι η Dee Dee ήταν έγκυος τον Οκτώβριο χρησιμοποιώντας ένα τεστ εγκυμοσύνης για ανθρώπους.

Ο Δρ. Ray Ball, ο οποίος εργάζεται στον ζωολογικό κήπο, δήλωσε: “Η Dee Dee συνεχίζει να τα πάει περίφημα με το θηλυκό μωρό της. Ως έμπειρη μητέρα 5 παιδιών, δεν είχε κανένα πρόβλημα.”



“Παρακολουθούσαμε συχνά την εγκυμοσύνη της. Τα μηχανήματα μπορούν να καθορίσουν την ημέρα της γέννας αλλά η μαμά καθορίζει την ώρα.”

“Αφού διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, την αφήσαμε να φροντίσει φυσιολογικά – κι έτσι, αποφάσισε εκείνη το πότε θα ήταν η ώρα να γεννήσει το μωρό της.”

Ο ζωολογικός κήπος φιλοξενεί σήμερα 7 απειλούμενους με εξαφάνιση ουρακοτάγκους και το μωρό αυτό είναι ο δέκατος ουρακοτάγκος του Βόρνεο που γεννιέται εκεί.

Ο γενικός επιμελητής Chris Massaro δήλωσε: “Αυτή είναι μια σημαντική γέννηση για ολόκληρο τον πληθυσμό των ουρακοτάγκων του Βόρνεο που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.”



“Ελπίζουμε η ιστορία της Dee Dee να εμπνεύσει το κοινό να γίνει υποστηρικτής σε αυτό το απίστευτο είδος και να μάθει για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στην άγρια ​​φύση.”

Οι ουρακοτάγκοι του Βόρνεο που έχουν απομείνει σήμερα είναι μόλις 104.700, αριθμός που δείχνει τον εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο εξαφάνισής τους.


διαφορετικό




Πηγή

Διαβάστε επίσης: