Σκυλίτσα-θεραπείας επισκέπτεται αυτές τις μέρες νοσοκομείο για να κάνει παρέα και να χαλαρώνει τους γιατρούς

March 24, 2021

Σκυλίτσα-θεραπείας επισκέπτεται αυτές τις μέρες νοσοκομείο για να κάνει παρέα και να χαλαρώνει τους γιατρούς

Διαφ.

Την ώρα που η πανδημία σαρώνει όλον τον πλανήτη, προκαλώντας καθημερινά χιλιάδες θανάτους, υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας που θυσιάζονται για να μπορέσουν να σωθούν όσοι περισσότεροι γίνεται.

Ο λόγος φυσικά για αυτούς που εργάζονται στα νοσοκομεία, γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι δίνουν μάχη με τον κορονοϊό. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες και πρέπει όλοι να το καταλάβουμε. Η κούραση και το άγχος τους είναι τεράστια. Η εξάντλησή τους είναι τρομερή.

Πώς μπορούν να νιώσουν λίγο καλύτερα; Πώς μπορούν να ξεφύγουν από το στρες; Τα ζώα και σε αυτήν την περίπτωση είναι η απάντηση. Σε ένα νοσοκομείο στο Ντένβερ, του Κολοράντο, των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Rose Medical Center, βρίσκεται ένα υπέροχο λαμπραντόρ, ενός χρόνου, η Wynn.

Πρόκειται για ζώο-θεραπείας, ειδικά εκπαιδευμένο από τη γιατρό Susan Ryan, που εργάζεται εκεί, το οποίο έχει έναν και μόνο σκοπό, να χαλαρώνει και να κάνει- έστω και λίγο- χαρούμενους τους ανθρώπους του νοσοκομείου. Και, όπως φαίνεται, το πετυχαίνει. Το καλύτερο διάλειμμα από την απίστευτη δουλειά των ημερών.

Η όμορφη Wynn εκπαιδεύεται για να γίνει ζώο-θεραπείας στον οργανισμό Canine Companions for Independence.

Susan Ryan και Wynn

Από Amanda Jackson, CNN


Πηγή

Διαβάστε επίσης: