Εριέττα Κούρκουλου για το βιγκανισμό: "Μια ζωή είναι πιο πολύτιμη από 15 λεπτά απόλαυσης"

June 11, 2021

Εριέττα Κούρκουλου για το βιγκανισμό: "Μια ζωή είναι πιο πολύτιμη από 15 λεπτά απόλαυσης"

Διαφ.

Διαφ.

Ένα υπέροχο κείμενο για το βιγκανισμό γράφει η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, δημιουργός του Save a Greek Stray, η οποία με απλό τρόπο λέει τα πράγματα όπως είναι. Και όπως πολλοί δεν θέλουν να ακούσουν. Προσυπογράφουμε.

Διαβάστε το κείμενό της:

“Η επιλογή του βιγκανισμού πόσο δύσκολη ήταν και τι έχει προσφέρει στην ψυχή και την υγεία σας;

Η επιλογή μου στηρίζεται σε μια απλή αλήθεια, την οποία, όταν τη συνειδητοποιεί κανείς, δεν υπάρχει γυρισμός: μια ζωή είναι πιο πολύτιμη από 15΄απόλαυσης. Εκεί ξεκινάει και σταματάει κάθε είδους αντίλογος. Σε χώρες σαν τη δική μας, με άπειρες επιλογές, δε δικαιολογείται να προκαλούμε τόσο πόνο για να ικανοποιήσουμε τη γευστική μας παλέτα. Από τότε που έκανα αυτήν τη σύνδεση, έχουν ευθυγραμμιστεί οι αξίες με τις πράξεις μου, κι αυτό έκανε θαύματα στην ψυχική και τη σωματική μου υγεία.

Θα έχετε διαπιστώσει ότι οι vegans αντιμετωπίζονται κάπως ρατσιστικά από τους υπόλοιπους, λόγω της απόλυτης θέσης τους.

Σίγουρα πολλοί έχουν συνδέσει το βιγκανισμό με την επιθετικότητα και την επιβολή ενός διαφορετικού τρόπου ζωής. Η αλήθεια είναι ότι μετά τη μετάβαση στο βιγκανισμό, αντιλαμβάνεσαι την αναγκαιότητα της συλλογικής αποχής των ανθρώπων από την κατανάλωση του κρέατος και των ζωικών παραγώγων για λόγους ηθικής, υγείας και προστασίας του πλανήτη.

Αυτή η αφύπνιση δημιουργεί ένα πάθος, που θέλει δουλειά για να ελεγχθεί. Η θέση μας δεν μπορεί να μην είναι απόλυτη, γιατί κάθε μέρα που περνάει σφάζονται δισεκατομμύρια ζώα χάρη στις διατροφικές μας προτιμήσεις. Επειδή, όμως, οι περισσότεροι από εμάς τρώγαμε χρόνια κρέας, η προσέγγισή μας πρέπει να έχει ως βάση την αγάπη, την κατανόηση και την υπομονή.”


Πηγή

Διαβάστε επίσης: