Η παράταξη «Ανάπτυξη Τώρα» προτείνει την ευθανασία στα παραβατικά αδέσποτα στην Πρέβεζα

Η παράταξη «Ανάπτυξη Τώρα» προτείνει την ευθανασία στα παραβατικά αδέσποτα στην Πρέβεζα

Διαφ.

Σε μια προεκλογικού τύπου, άλλης δεκαετίας και παντελώς ασόβαρη ανακοίνωση, προχώρησε η παράταξη του Γιώργου Νίτσα «Ανάπτυξη Τώρα», στην Πρέβεζα για το ζήτημα των αδέσποτων, της οποίας το ρεζουμέ είναι η ευθανάτωση των παραβατικών αδέσποτων σκύλων της πόλης.

Οι κύριοι της “Ανάπτυξης Τώρα” ανησυχούν για τις επιθέσεις σκύλων που έχουν γίνει κάποιες φορές στην πόλη-και καλά κάνουν- και προτείνουν να στείλουμε στην πυρά με συνοπτικές διαδικασίες αυτά τα ζώα, τα παραβατικά, όπως τα χαρακτηρίζουν. Χωρίς να μας εξηγεί πώς-καθώς υπάρχει συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο-που γίνεται αυτό και χωρίς να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του. Το ότι υπάρχει συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο για όλα αυτά είναι κάτι που μάλλον πρέπει να διαβάσει.

Η πρόταση αυτή είναι ανεπαρκής, χωρίς ίχνος σοβαρότητας.

Η ανακοίνωση της “Ανάπτυξης Τώρα”

“Η πραγματικότητα είναι ο καθρέπτης του οξύτατου προβλήματος με τα αδέσποτα

Η Ανεξάρτητη δημοτική Παράταξη Πρέβεζας «Ανάπτυξη Τώρα» καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Πρέβεζας και τον δήμαρχο κ. Γεωργάκο για τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει στην Πρέβεζα το πρόβλημα των επιθέσεων αδέσποτων σκύλων σε δημότες Πρέβεζας.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, τα επικοινωνιακά τερτίπια, ή τεχνάσματα, προκαλούν τη νοημοσύνη, την απογοήτευση αλλά και το θυμό των δημοτών Πρέβεζας. Στην Πρέβεζα κατοικούμε όλοι και όλες κύριοι της δημοτικής αρχής και η πραγματικότητα δεν στρογγυλοποιείται, δεν τετραγωνίζεται. Βασικό της γνώρισμα ότι δεν μπορεί να παραποιηθεί όσες προσπάθειες αλλοίωσής της κι αν επιχειρηθούν.

Η Δημοτική αρχή Πρέβεζας είναι με την πλάτη στον τοίχο για το οξύ πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην Πρέβεζα κι αυτό το αντιλαμβάνεται πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών Πρέβεζας. Σε καθεστώς πανικού και σύγχυσης βγήκε μια μακροσκελής ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή στα ΜΜΕ και ο δήμαρχος νομίζει ότι λύθηκε το πρόβλημα. Μια μακροσκελής ανακοίνωση απολογίας της δημοτικής αρχής, που προσπάθησε –χωρίς επιτυχία- να αποποιηθεί των ακέραιων ευθυνών της και που φυσικά δεν έπεισε και δεν πείθει. Έγινε μια προσπάθεια να μετατεθούν οι ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Παλαιοκομματική, πολιτικαντίστικη, επικοινωνιακή τακτική, από αυτές που δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στο 2020.

Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε το συνήγορο κανενός, βλέπουμε τη σημερινή δημοτική αρχή και το σημερινό δήμαρχο να αφήνουν για το πρόβλημα των αδέσποτων αιχμές στην προηγούμενη δημοτική αρχή : «Στις περιπτώσεις που έχουν παραλάβει έτοιμα έργα από την προηγούμενη δημοτική αρχή και τα εκτελούν, δεν βλέπουμε να κάνουν αναφορά. Πού είναι ο πολιτικός πολιτισμός;»

Εδώ θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε ότι η επικοινωνία, όταν υπολείπεται της δράσης και της αποτελεσματικότητας, είναι καταστροφική για όποιον την επιχειρεί. Το οξύτατο πρόβλημα με τα αδέσποτα στην Πρέβεζα αποτελεί πια δυστυχώς μέρος της καθημερινότητας των δημοτών Πρέβεζας και είδαμε πάλι καμαρωτούς τον δήμαρχο κ. Γεωργάκο και τον αντιδήμαρχο κ. Κουμπή, να ποζάρουν σε …λουλουδάκια… στα αυτονόητα. Τα συμπεράσματα μπορούν να τα βγάλουν πλέον οι δημότες Πρέβεζας.

Την ίδια περίπου ώρα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, είχαμε ένα ακόμη περιστατικό επίθεσης αδέσποτου σκύλου σε νεαρό παιδί, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ο καθρέπτης του οξύτατου προβλήματος με τα αδέσποτα στην Πρέβεζα. Μια πραγματικότητα που φανερώνει ξεκάθαρα πλέον τις χτυπητές αδυναμίες της σημερινής δημοτικής αρχής και του σημερινού δημάρχου να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών.

Η επικίνδυνη αδράνεια της δημοτικής αρχής μπορεί δυστυχώς να οδηγήσει σε θλιβερά φαινόμενα και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου από νωρίς. Απευχόμαστε το σενάρια να βρεθούμε μπροστά σε φαινόμενα δολοφονίας αδέσποτων σκύλων και τότε οι ευθύνες θα βαραίνουν τα μέγιστα τη σημερινή δημοτική αρχή και το σημερινό δήμαρχο που δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων. Μην πυροδοτείτε τέτοιες καταστάσεις εξαιτίας της απάθειας και της αναλγησίας σας. Μην εξωθείτε με την αδράνειά σας και την αδυναμία σας την κατάσταση στα άκρα! Μην Να μη φτάσουμε μέχρι εκεί! ΣΤΟΠ!

Διαβάσαμε με έκπληξη σε site ότι τα θύματα επιθέσεων αδέσποτων σκύλων θα πρέπει να μη φοβούνται και να έρχονται στο δημαρχείο και να συναντούν τον κ. Γεωργάκο. Στην ψυχική οδύνη των θυμάτων, στα τραύματά τους, θα πρέπει να έχουν ως πρωταρχική σκέψη πώς να πάνε στο δημαρχείο; Στο δημαρχείο Πρέβεζας θα γίνεται και αντιτετανικός ορός; Θα γίνονται και ράμματα; Θα τοποθετούνται και γάζες στα θύματα επιθέσεων αδέσποτων σκύλων; Στο δημαρχείο Πρέβεζας όλα αυτά; Η θλιβερή πραγματικότητα του οξύτατου προβλήματος των αδέσποτων σκύλων στην Πρέβεζα επιτάσσει και επιβάλλει σοβαρότητα! Πόσα παραβατικά αδέσποτα υπάρχουν; Πότε και πόσα μαζευτήκαν για να ελεγχθούν; Ποιος έκρινε ότι έπρεπε να αφεθούν ξανά στο φυσικό τους περιβάλλον;

Η ευθανασία στα παραβατικά αδέσποτα είναι πλέον μονόδρομος, τι περιμένετε να θρηνήσουμε αθώους δημότες μας;

Κύριε δήμαρχε, κύριοι και κυρία της παράταξης που διοικείτε σήμερα το δήμο Πρέβεζας, είναι δυνατόν να «πρωτοπορείτε» με τέτοιον απίθανο τρόπο; Είναι δυνατόν ολόκληρη η ανθρωπότητα να τρέμει στο να μη κολλήσει κορονοϊό και οι δημότες Πρέβεζας να τρέμουν στην ιδέα ότι θα αποτελέσουν τα επόμενα θύματα επιθέσεων αδέσποτων σκύλων; Σε τι δήμο Ζούμε κύριοι της δημοτικής αρχής; Σε Δήμο … Ζούγκλας να φοβόμαστε τα… άγρια θηρία!!!; Και σε καμία περίπτωση βέβαια δεν φταίνε τα άμοιρα τα ζωντανά. Ειδική μεταχείριση, τροφή, νερό και αγάπη χρειάζονται.

Αυτή η πραγματικότητα των «Μοιραίων» του Βάρναλη που παρουσιάζει η σημερινή δημοτική αρχή Πρέβεζας με το πρόβλημα των αδέσποτων καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε συζήτηση με αναπτυξιακό πρόσημο για τον δήμο Πρέβεζας. Είναι εντελώς οξύμωρο να μην μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα με αδέσποτα και να θες να συζητήσεις για «ανάπτυξη».

Για την «Ανάπτυξη Τώρα»


Πηγή