Άντρας χτύπησε με τσεκούρι αδέσποτο σκύλο στην Καβάλα

January 23, 2021

Άντρας χτύπησε με τσεκούρι αδέσποτο σκύλο στην Καβάλα

Διαφ.

Άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου συνέβη αυτές τις μέρες, το Σάββατο 11 Απριλίου 2020, αυτή τη φορά στη Μεσιά Καβάλας!

Σύμφωνα με την ανάρτηση του φιλοζωικού σωματείου “Αίσωπος” της Καβάλας, ένας άντρας άρχισε να χτυπάει με τσεκούρι έναν αδέσποτο σκύλο στο κεφάλι!

Όπως είπε ο ίδιος ο σκύλος, ο σκύλος είχε δαγκώσει ελαφρά το παιδί του στο πόδι, χωρίς όμως να του δημιουργήσει σοβαρό τραυματισμό.

Το ζώο ευτυχώς στο δεύτερο χτύπημα έτρεξε μακριά να σωθεί. Πρόκειται για ένα σκύλο, τον οποίο παράτησε ο κηδεμόνας του και ζει στην περιοχή 6 χρόνια χωρίς να έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα αγαπητός. Οι κάτοικοι της περιοχής ανέλαβαν από την πρώτη στιγμή να φροντίσουν τα τραύματά του και θα τον δει κτηνίατρος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Αίσωπου, ο άντρας που τον χτύπησε είναι υπάλληλος σώματος ασφαλείας και έχει γενικώς ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς.

Δυστυχώς στη Μεσιά κανένας δεν τόλμησε να τον καταγγείλει. Ο άνθρωπος όμως που ήρθε σε επικοινωνία με τους εθελοντές του συλλόγου, ανέφερε ότι είναι αποφασισμένος να καταγγείλει το συμβάν ώστε να υπάρξει τιμωρία. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

Το αν και πώς συνέβη το περιστατικό δεν είναι ξεκάθαρο. Το ζώο αυτό δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Τα ζώα συνήθως αντιδρούν όταν τα πειράξεις, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό. Το ίδιο κάνουμε και εμείς. Και αν από την άλλη υποθέσουμε ότι το συμβάν έχει γίνει έτσι, σε καμιά περίπτωση δεν κάνουμε αυτό που έκανε ο συγκεκριμένος άντρας. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία σε τέτοια περιστατικά. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τιμωρηθεί.

Οι εθελοντές του συλλόγου κάνουν έκκληση να βρεθεί κάποιος να φιλοξενήσει ή υιοθετήσει το σκύλο. Είναι πολύ δύσκολη και επικίνδυνη η ζωή του έξω.

https://www.facebook.com/Αίσωπος-Φιλοζωικό-Σωματείο-Καβάλας-238452228553/


Πηγή

Διαβάστε επίσης: