Κόμμα για τα Ζώα: Όχι στη βαρβαρότητα και στην παρανομία στη Λέσβο

July 22, 2021

Κόμμα για τα Ζώα: Όχι στη βαρβαρότητα και στην παρανομία στη Λέσβο

Διαφ.

Διαφ.



Με πρωτοβουλία του «Γεωργικού Σωματείου “H Πρόοδος” (sic)» διοργανώνεται φέτος στην Αγία Παρασκευή Λέσβου θυσία ταύρου για εορταστικούς δήθεν λόγους.




Το Κόμμα για τα Ζώα, όλοι οι φιλόζωοι, κάθε συμπονετικός άνθρωπος ζητάμε να σταματήσουν αυτές οι εκδηλώσεις βαρβαρότητας, μοχθηρίας και εξαλλοσύνης! Τα ζώα διαπομπεύονται για ώρα μέσα στο πλήθος και στη συνέχεια, πανικόβλητα και εξαντλημένα να οδηγούνται σε σφαγή χωρίς καμία αναισθησία! Το αίμα ραντίζει τους παρευρισκόμενους και τους δρόμους του τόπου της θυσίας. Μικρά παιδιά, περιηγητές και κάτοικοι εκτίθενται σε ένα θέαμα βγαλμένο από τα έγκατα της προϊστορίας!

Επιπλέον, αυτή η εκδήλωση είναι ολοφάνερα παράνομη. Οι διοργανωτές τους απειλούνται με σοβαρά πρόστιμα και έχουν ποινικές και αστικές ευθύνες. Καταστρατηγείται πλήθος άρθρων του Νόμου 4039/2012Ακόμα και οι ιπποδρομίες που πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις είναι παράνομες. Το άρθρο 7 του Ν. 4039/2012 απαγορεύει «τη διατήρηση κάθε είδους ζώου… σε πανηγύρια… εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους»

Λυπούμαστε για τους εκκλησιαστικούς λειτουργούς που ευλογούν παρόμοια παγανιστικά έθιμα, ακολουθώντας ψοφοδεώς τις επιταγές «του κόσμου». Περιφρονούμε τους πολιτικούς που κορδώνονται δίπλα στα άμοιρα θύματα και νομιμοποιούν την παρανομία για ψηφοθηρικούς λόγους. Κατηγορούμε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές που «κάνουν τα στραβά μάτια» και επιτρέπουν να εξευτελίζεται ο τόπος τους και η Πολιτεία μας.



Ως Κόμμα για τα Ζώα κάναμε επώνυμη καταγγελία στις αστυνομικές αρχές της Λέσβου, και θα συνεχίσουμε έως ότου σταματήσουν οι ζωοθυσίες στη Λέσβο και οπουδήποτε αλλού.



Οι καιροί αλλάζουν και αλίμονο σε όποιον μείνει πίσω. Η συμπεριφορά μας προς τα ζώα δεν μπορεί να είναι ίδια με εκείνη των παππούδων μας. Είναι ζήτημα ζωής, ευημερίας και υγείας για τα ζώα, για τη φύση, για εμάς και τις επόμενες γενιές. 




Πηγή

Διαβάστε επίσης: