Άνθρωποι άφησαν τα αδέσποτα κάτω από τα συντρίμμια των κατεδαφίσεων στο Ελληνικό

July 22, 2021

Άνθρωποι άφησαν τα αδέσποτα κάτω από τα συντρίμμια των κατεδαφίσεων στο Ελληνικό

Διαφ.

Διαφ.



Οι μπουλντόζες πήραν μπροστά πριν λίγες ημέρες με την κατεδάφιση των παλιών κτιρίων του Ελληνικού να προαναγγέλλει υποσχόμενη την αρχή για το μεγάλο έργο. Ωστόσο όπως όλα έδειξαν, οι εμπλεκόμενοι φορείς που τοποθέτησαν ταΐστρες για τα αδέσποτα σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας, την ίδια στιγμή ξεχνούν την αξία της ζωής των αδέσποτων ακόμα κι αν έχουν δεχθεί πιέσεις για ανάληψη ευθυνών.




Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zooso.gr, το Φιλοζωικό Σωματείο «Αδεσποτολόγιο» απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις αδέσποτες γάτες που εγκαταλήφθηκαν στα κτίρια του χώρου του πρώην αεροδρομίου.

Η Βιβή Κατηφόρη πρόεδρος του «Αδεσποτολογίου» με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι 40 γάτες και 15 γατάκια παραμένουν στο σημείο που έχει ξεκινήσει οι κατεδαφίσεις, παρά τις εξαγγελίες για περισυλλογή των αδέσποτων, ενώ δεν επιτρέπεται πλέον στους εθελοντές να εισέλθουν για να τις απομακρύνουν οι ίδιοι.

«Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φιλόζωων εθελοντών που πασχίζουν εδώ και μήνες να απομακρύνουν τα αδέσποτα ζώα που διαβιούν στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, το θρίλερ της διάσωσης των ζώων συνεχίζεται. Παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού και ενώ έχουν αρχίσει οι κατεδαφίσεις κτιρίων, περίπου 40 ενήλικες γάτες και περίπου 15 μωρά γατάκια. Η πρόσβαση των εθελοντών στον χώρο για σίτιση και περισυλλογή έχει απαγορευτεί πλέον.

Σήμερα 3-4-2020 το φιλοζωικό σωματείο «Αδεσποτολόγιο» κατέθεσε αίτημα προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ιωαννίδη όπου ζητά τις ενέργειές της Εισαγγελίας ώστε να επιτραπεί η είσοδος των εθελοντών με ομαλό και ασφαλή τρόπο, να συνεχίσει η περισυλλογή των ζώων στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του Δήμου Ελληνικού και Αργυρούπολης και σε συνεργασία με εθελοντές έμπειρους στην περισυλλογή γατών όπως επίσης να εξασφαλιστεί από τον αρμόδιο Δήμο η μετέπειτα φιλοξενία τους ή επανατοποθέτησή τους σε κατάλληλα και ασφαλή μέρη αν δεν υιοθετηθούν. Σε περίπτωση που υπάρξει αδιαφορία από πλευράς των εμπλεκομένων φορέων ή και εμποδιστεί η διάσωση των ζώων, ζητάμε να κινηθούν όλες οι εκ τους νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η εκπρόσωπός του σωματείου μας Βασιλική Χρήστου είχε σύντομη συζήτηση με τον κ. Προϊστάμενο κατά την διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε και για την ιδιαιτερότητα της κατάστασης καθώς πρόκειται για αδέσποτα ζώα σε ιδιόκτητο πλέον χώρο, με αποτέλεσμα να βλέπουμε να εξελίσσεται «ένα μπαλάκι ευθυνών». Ο κ. Ιωαννίδης δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς .



Ευελπιστούμε ότι τα ζώα θα βοηθηθούν άμεσα καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

H πρόεδρος του ΑδεσποτολογίουΑκριβή Κατηφόρη»

Εθελοντές έσωσαν 2 γατάκια

Δυο εθελοντές μπήκαν παράνομα στο χώρο για να προσφέρουν φαγητό και τροφή στις αδέσποτες γάτες οι οποίες περιφέρονται στα ερείπια στο εργοτάξιο. Η κ. Φωκιανού περιγράφει ότι κατάφεραν να πιάσουν δύο γατάκια:



«ΠΑΛΙΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ!!!! ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ!!! Στα μισογκρεμισμενα κτιρια!!!! ΓΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ!! Θα ΦΥΓΟΥΝ!! Λενε οι εξυπνοι!! Ομως δεν εφυγαν!!!!! Εμειναν εκει!! Να αργοπεθαινουν!!! Να ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ!!! Σημερα μπηκαμε παρανομα μεσα στο παλιο αεροδρομιο. Εφοσον απαγορευεται η εισοδος!! Και ειναι ΓΕΜΑΤΟ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ!!!!! Δυστυχως πιασαμε μονο δυο!!!!




Πηγή

Διαβάστε επίσης: