Ακρωτήρι Κρήτης: Συνέλαβαν ξανά αυτόν που συνεχίζει να αλυσοδένει στις ερημιές τους σκύλους του

July 22, 2021

Ακρωτήρι Κρήτης: Συνέλαβαν ξανά αυτόν που συνεχίζει να αλυσοδένει στις ερημιές τους σκύλους του

Διαφ.

Διαφ.

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε, όπως διαβάζουμε στη σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων Animalscare.gr – Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “Η Προστασία των Ζώων”, για άλλη μια φορά, ο κηδεμόνας σκύλων στο Χορδάκι Ακρωτηρίου στην Κρήτη.

Οι άνθρωποι του Συλλόγου ασχολούνται συχνά με περιστατικά βαριάς παθητικής κακοποίησης σκύλων από το συγκεκριμένο άτομο ενώ πάρα πολλές είναι οι καταγγελίες που τους έχουν γίνει από τουρίστες και περιπατητές.

Δεκάδες ζώα – τα οποία είναι πλέον γνωστά ως τα “βαρελόσκυλα στα Σειτάν Λιμάνια“- βρίσκονται συνέχεια αλυσοδεμένα σε ερημικά σημεία της ευρύτερης περιοχής, χωρίς φαγητό και νερό, γεμάτα ψύλλους και τσιμπούρια, με αυτιά φαγωμένα από τις μύγες και υπομένουν στωικά τη μοίρα τους. Όλα έχουν τον ίδιο κηδεμόνα ή μέλος της οικογένειας αυτού.

Το Φεβρουάριο του 2019, όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα του Συλλόγου, εκδικάστηκε μία από τις υποθέσεις όπου στον εν λόγω κηδεμόνα ορίστηκε ποινή ενός έτους φυλάκισης με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Πέρυσι το καλοκαίρι, μετά από καταγγελία κάποιου πολίτη, βρέθηκαν άλλοι δύο αλυσοδεμένοι σκύλοι σε άθλιες συνθήκες. Τα ζώα παραχωρήθηκαν από τον εν λόγω κηδεμόνα και υιοθετήθηκαν.

Πριν λίγο καιρό ο Σύλλογος είχε νέες καταγγελίες για την ύπαρξη νέων σκύλων στο παλιό λατομείο της περιοχής. Δύο εθελόντριες του Συλλόγου μετέβησαν στο σημείο για αυτοψία και εντόπισαν ένα σκύλο με φαγωμένα αυτιά σε άθλιες συνθήκες. Κατέθεσαν εκ νέου αναφορά στην αστυνομία.

Έτσι, κλιμάκιο του Α.Τ. Χανίων, υπό την καθοδήγηση του Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων κυρίου Γ. Μαστραντωνάκη, μετέβη στο σημείο και εντόπισε τρεις σκύλους στο λατομείο ενώ σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν άλλοι δύο σκύλοι σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες, γεγονός που σημαίνει ότι συνεχίζει απτόητος την κακοποίηση των ζώων του- παρόλο που έχει καταδικαστεί.

Ο δράστης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτόφωρου και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Animalscare.gr – Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων

Η προστασία των ζώων,Χανιά/Chania animal protection

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στο μαρτύριο των βαρελόσκυλων στα Σειτάν Λιμάνια-Οδοιπορικό με την αστυνομία στο Ακρωτήρι Χανίων – Animalscare.gr

Τα βαρελόσκυλα στα Σειτάν Λιμάνια.Ένα ατιμώρητο έγκλημα χωρίς τέλος… – Animalscare.gr


Πηγή

Διαβάστε επίσης: