Επιτρέπεται η σίτιση αδέσποτων ζώων και η μεταφορά στον κτηνίατρο – Ποιες οι προϋποθέσεις

August 4, 2021

Επιτρέπεται η σίτιση αδέσποτων ζώων και η μεταφορά στον κτηνίατρο – Ποιες οι προϋποθέσεις

Διαφ.

Διαφ.



Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε επισήμως ότι θα επιτρέπεται η σίτιση αδέσποτων ζώων εντός του δήμου με βεβαίωση από το Δήμο, και σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, και η μέγιστη διάρκεια ταΐσματος θα είναι 3 ώρες.




Όσον αφορά τα ζώα που βρίσκονται σε άλλους δήμους και φροντίζονται από φιλόζωους θα πρέπει να υπάρξει αυτοοργάνωση και συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής ή/και το δήμο προκειμένου να σιτιστούν καθώς η κυβέρνηση φοβάται τη διασπορά του κορωνοϊού με τις μετακινήσεις. Για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας και των αιτημάτων σίτισης για παροχή βοήθειας μεταξύ φιλόζωων εθελοντών και φιλοζωικών σωματείων σε όλη την Ελλάδα ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Dogs’ Voice» θα δημιουργήσει αύριο το πρωί ειδική πλατφόρμα διαθέσιμη σε όλους με πολύ απλή διαδικασία.

Για την περίπτωση που χρειαστεί κτηνιατρική περίθαλψη ένα ζώο ισχύει ό,τι και με την επίσκεψη ενός ανθρώπου στο γιατρό.



ΥΓ: Οι ψευδείς ειδήσεις και η στοχοποίηση δεν βοήθησαν τα ζώα, όπως θα σπεύσουν κάποιοι να υποστηρίξουν. Τουναντίον. Ας βοηθήσουμε όλοι όπως μπορούμε αυτές τις μέρες. Οι καταστάσεις είναι έκτακτες και τα πλάσματα αυτά μας έχουν ανάγκη. Αυτά τα μέτρα έχουν δρομολογηθεί ήδη από χθες το πρωί.

Σταματίνα Σταματάκου, δημοσιογράφος



Πηγή: marketnews.gr



Διαβάστε επίσης: