Ο Όλι βρέθηκε ετοιμοθάνατος στην Κύπρο – Δείτε τον σήμερα, ένα χρόνο μετά, στο σπίτι του στην Αγγλία

August 4, 2021

Ο Όλι βρέθηκε ετοιμοθάνατος στην Κύπρο – Δείτε τον σήμερα, ένα χρόνο μετά, στο σπίτι του στην Αγγλία

Διαφ.



Ο σκυλάκος με το όνομα Όλι (Ollie) βρέθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο στα χέρια της 51χρονης φιλόζωης Βρετανίδας Andrea Siddons https://www.facebook.com/andrea.siddons.1, η οποία έχει τη φιλοζωική οργάνωση Cyprus Dog Rescue στο νησί της Κύπρου.




Ο Όλι ήταν σε άθλια κατάσταση καθώς ήταν απίστευτα κοκαλιασμένος και άρρωστος. Φοβισμένος και εξαντλημένος ήταν στην κυριολεξία ένα βήμα πριν το θάνατο.

Η Siddons, χωρίς να στο σκεφτεί, αποφάσισε να τον αναλάβει. Μια ακόμα δύσκολη περίπτωση για αυτή. Το νησί της Κύπρου είναι γεμάτο αμέτρητα εγκαταλελειμμένα και κακοποιημένα ζώα. Δεν είναι δυνατόν να τα σώσεις όλα. Όμως η Siddons κάνει ό,τι μπορεί ώστε να αναστήσει κυριολεκτικά ζώα που δεν έχουν καμιά ελπίδα.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, με την κατάλληλη φροντίδα, ο σκυλάκος κατάφερε να πάρει λίγο βάρος και να σταθεί στα πόδια του, κάτι που έμοιαζε με θαύμα.

Το επόμενο βήμα ήταν να βρει ένα σπίτι όπου θα μπορεί να ζήσει ευτυχισμένος και να έχει τη φροντίδα που πρέπει. Πολλά σπίτια στη Μεγάλη Βρετανία έχουν ανοίξει τις πόρτες τους για ένα ζωάκι από την Κύπρο. Ένα από τα αμέτρητα ζώα που σώζει η Siddons.

Έτσι και έγινε και με τον Όλι. Η οικογένεια της Kit Walker Northwood στη Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε να δώσει στο σκυλάκο αυτόν μια δεύτερη ευκαιρία. Λίγο καιρό μετά, όταν όλα είχαν κανονιστεί, ο Όλι προσγειώθηκε στη Μεγάλη Βρετανία όπου τον περίμεναν οι νέοι του γονείς. Μια καινούργια ζωή θα άρχιζε για αυτόν.

Η Northwood έκανε τα πάντα. Ο σκύλος έπρεπε να πάει βάρος αλλά σταδιακά. Έτσι πρέπει να γίνει με τα σκυλιά που βρίσκονται σκελετωμένα και άρρωστα.

Με πολλή αγάπη και ιατρική φροντίδα ο Όλι άρχισε να μεταμορφώνεται σε ένα υπέροχο σκυλί. Σε ένα σκυλί που σε τίποτα δεν έμοιαζε με εκείνο το ζώο που είχε βρεθεί στην Κύπρο πριν από μερικούς μήνες. Δεν ήταν όμως εύκολο όλο αυτό καθώς μεταξύ άλλων χρειάστηκε να γίνει και ένα χειρουργείο.

Σήμερα ο Όλι ζει μια ευτυχισμένη ζωή. Και δεν είναι μόνος. Μαζί με αυτόν είναι και τα άλλα σκυλάκια της οικογένειας, μεταξύ αυτών και η Sadie, που του μοιάζει καταπληκτικά.

H Andrea Siddons μετακόμισε από τη Μεγάλη Βρετανία στην Κύπρο πριν από 11 χρόνια για να ανοίξει ένα κατάστημα με ρούχα. Το 2011 δημιούργησε την οργάνωση Cyprus Dog Rescue καθώς δεν μπορούσε να αντέξει να βλέπει τόσα πολλά εγκαταλελειμμένα σκυλιά στους δρόμους του νησιού. Από τότε έχει διασώσει αμέτρητα ζώα, τα οποία δεν είχαν καμία ελπίδα.



Μυρτώ Τζώρτζου, [email protected]

Ο Όλι πριν από ένα χρόνο

Ο όμορφος Όλι σήμερα



Με ένα από τα άλλα σκυλιά της οικογένειας, τη Sadie

Πηγή: petpet.news



Διαβάστε επίσης: