Ζήτησε από τη σύζυγο του να επιλέξει ανάμεσα στα σκυλιά που διέσωσε και αυτόν

August 4, 2021

Ζήτησε από τη σύζυγο του να επιλέξει ανάμεσα στα σκυλιά που διέσωσε και αυτόν

Διαφ.



Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να μεγαλώσουν, να γίνουν επιτυχείς και να βρουν την «αγάπη της ζωής τους».




Ωστόσο, είναι αρκετά συνηθισμένο να αντιμετωπίζουμε όρους που ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα συμβεί σε εμάς. Μεγάλες προσωπικότητες που είχαν μια τέλεια ζωή, ο γείτονας της διπλανής πόρτας και ακόμη και οι γονείς μας σοκάρονται από κάποιες αποφάσεις.

Αυτό συνέβη με την Liz Haslam, μια μεγάλη υπερασπίστρια ζώων. Για την Liz, η ευτυχία είναι, να είναι σε θέση να φροντίσει τα σκυλιά που χρειάζονται κάποιον.

Τι παίρνει από αυτό; Ένα τεράστιο ποσό αγάπης και ευγνωμοσύνης από αυτά τα όντα, τα οποία, σύμφωνα με αυτήν, είναι τα πιο ειλικρινή και γλυκά στον κόσμο.

Η Liz τους αγαπά τόσο πολύ που έπρεπε να πάρει μια απόφαση στη ζωή της. Πρέπει να ισορροπήσει τον γάμο της και τα ζώα της. Σκεπτόμενοι λίγο και διαβάζοντας την ιστορία της, αποφασίσαμε να γράψουμε για αυτό το θέμα.

Ο σύζυγος της της ζητά να διαλέξει ανάμεσα στα 30 σκυλιά της. και στη συνέχεια η γυναίκα πήρε την πιο λογική απόφαση.

Όταν έχουμε κατοικίδια ζώα, είναι σίγουρα ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας και γίνονται μέλοι της οικογένειας μας. Η ακόλουθη ιστορία μας δείχνει ένα σαφές παράδειγμα της αγάπης για τα ζώα, στα οποία μια γυναίκα επιλέγει τα σκυλιά της πάνω απ ‘όλα.

Η Liz Haslam γνωρίστηκε με τον σύζυγό της, Mike, όταν ήταν μόλις 16 ετών. Μετά το τέλος του γυμνασίου, το ζευγάρι αποφάσισε να παντρευτεί.

Το ζευγάρι ξεκίνησε τη νέα ζωή τους, σε ένα σπίτι με δύο υπνοδωμάτια και ένα μεγάλο κήπο, που βρίσκεται στο Barnham, Suffolk. Όλα κυλούσαν ωραία και είχαν ένα γιο που τον έλεγαν Ollie και μοιράζονταν περισσότερα από 25 χρόνια γάμου, μέχρι που ο σύζυγός της έδωσε ένα τελεσίγραφο.

Έπρεπε να επιλέξει μεταξύ του συζύγου της και των 30 σκυλιών της που είχε διασώσει.



Βλέποντας ότι είχε τόσο μεγάλο χώρο στον κήπο της, η Liz αποφάσισε να δημιουργήσει το ίδρυμα BedsforBullies , προκειμένου να δώσει καταφύγιο στο Bull Terrier που την είχε ανάγκη.

Ήταν κάτι προσωπικό που ήθελε να κάνει, αφού από την παιδική της ηλικία οι γονείς της την έμαθαν να αγαπά τα ζώα, αναπτύσσοντας ένα ένστικτο φυσικής αγάπης για τα σκυλιά.

Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον στο οποίο η μητέρα της είχε ένα Bull Terrier, και ο πατέρας της είχε μια επιχείρηση με ζωοτροφές.

Το πρόβλημα προέκυψε, όταν η Liz διέθετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της προσφέροντας την βοήθεια της στις ειδικές ανάγκες των σκύλων που διέσωσε. Ο Μάικ αισθάνθηκε ότι η ζωή της συζύγου του περιστρεφόταν μόνο γύρω από τα σκυλιά, καθώς το καταφύγιο μεγάλωνε.

Έτσι ο Mike αποφάσισε να αντιμετωπίσει τη Liz και την έκανε να επιλέξει μεταξύ των 30 σκύλων ή του γάμου της, χωρίς δισταγμό επέλεξε τα σκυλιά.
Έμεινε έκπληκτη με την αντίδραση του συζύγου της, ειδικά μετά από τόσα χρόνια γάμου αν και γνώριζε την προσωπικότητα της.

«Νόμιζα ότι μετά από 25 χρόνια, θα έπρεπε να ξέρει ότι η εγκατάλειψη των σκυλιών μου δεν ήταν μέρος των προθέσεων μου. Ήξερε από τη στιγμή που παντρευτήκαμε την αγάπη μου για τα σκυλιά. Δεν ξέρω τι περίμενε.

Ήταν σαφές ότι οι στόχοι του ζευγαριού δεν ήταν πια οι ίδιοι, και βάδιζαν σε διαφορετικά μονοπάτια, οπότε ο χωρισμός ήταν η καλύτερη απόφαση.

Έτσι όπως ήταν αυτός απασχολημένος με την δουλειά του και δεν μου έδινε την απαιτούμενη προσοχή, κατέφυγα στην αγάπη των σκύλων μου. Ως αποτέλεσμα, η αγάπη άνευ όρων για τα 30 σκυλιά μου ήταν ισχυρότερη από τον 25χρονο γάμο μου.
Μετά το χωρισμό τους, η Liz συνέχισε να φροντίζει τα διασωθέντα σκυλιά της, όπου πολλά από αυτά είναι με ειδικές ανάγκες, κάποιοι χρειάζονται φάρμακα και άλλα πολύ αγάπη.

Είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά, η Liz ξοδεύει περίπου 18 ώρες την ημέρα να παρακολουθεί τις ανάγκες του καταφυγίου, για να μην αναφέρουμε τα εκατοντάδες δολάρια που επενδύει.



Οι μισοί από τους σκύλους έχουν κάποιο πρόβλημα, πέντε είναι κωφοί, δύο έχουν ένα μάτι, τρία μαλώνουν με τα άλλα σκυλιά, τέσσερα είναι με ειδικές ανάγκες και ένα έχει εγκεφαλική βλάβη.

Με την πάροδο του χρόνου, το ίδρυμα έχει ήδη βοηθήσει περισσότερα από 200 σκυλιά που έχουν διασώσει, τα φροντίζει, τα ανακτά και στη συνέχεια προσπαθεί να τα βρει ένα σπίτι.

Το BedsforBullies, είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που χρηματοδοτείται μέσω δωρεών και επίσης από την επιχείρηση της Liz, ένα είδος φροντίδας για σκύλους. Η υπηρεσία φύλαξης για σκύλους παρέχεται στο καταφύγιο, το οποίο παρέχει κάποιο επιπλέον εισόδημα στο ίδρυμα.

Παρόλο που το ίδρυμα έχει επιτυχία και οι δωρεές είναι αρκετές, δεν αρκεί να καλυφθούν όλα τα έξοδα συντήρησης ολόκληρου του χώρου.

Οι θεραπείες και τα φάρμακα είναι πολύ ακριβές, με τα έξοδα των κτηνιατρικών δαπανών να είναι ύψους 4.500 ευρώ.

Παρά όλα αυτά τα προβλήματα, η Liz είναι ευχαριστημένη από τη ζωή που επέλεξε να ακολουθήσει και δεν θα αλλάξει την στάση της για τίποτα στον κόσμο.

«Έχω διασώσει και φιλοξενώ τόσους πολλούς σκύλους που ψάχνω να τους βρω ένα σπίτι. Έχω επιλέξει να το κάνω αυτό γιατί μου αρέσει να βοηθώ».

Λοιπόν, τι σκέφτεστε για αυτή την απόφαση; Σχολιάστε μας εδώ και μοιραστείτε με τους φίλους σας. Να θυμάστε πάντα ότι τα σχόλιά σας είναι εξαιρετικά σημαντικά για την ανάπτυξή μας.

Πηγή: petsworld.gr



Διαβάστε επίσης: