Άθλιες αγορές στο Βιετνάμ συνεχίζουν να πουλάνε άγρια ζώα για φαγητό

January 20, 2021

Άθλιες αγορές στο Βιετνάμ συνεχίζουν να πουλάνε άγρια ζώα για φαγητό

Διαφ.

Παρά τα όσα συμβαίνουν παγκοσμίως με την εξάπλωση του ιού, πολλές ανατολικές χώρες συνεχίζουν να έχουν ανοιχτές τις αγορές με άγρια ζώα.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο Βιετνάμ, στο Thanh Hoa Bird Market, τη μεγαλύτερη αγορά άγριων ζώων της χώρας, το οποίο βρίσκεται έξω από την πόλη Ho Chi Minh.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror η αγορά αυτή, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλον τον κόσμο και έχει πολλούς επισκέπτες, συνεχίζει να πουλάει ερπετά, βίδρες, τρωκτικά, ερωδιούς, αρουραίους και άλλα. Τα ζώα αυτά σφάζονται και μαγειρεύονται ζωντανά μπροστά στον πελάτη. Με μια λέξη φρίκη.

Κάποιος που έτυχε να βρίσκεται εκεί τον τελευταίο καιρό μίλησε στη Mirror και έκανε λόγο για κάτι φριχτό, το οποίο βέβαια είναι λίγο πολύ γνωστό. Τα ζώα κρατούνται σε άθλιες, βρώμικες συνθήκες και συχνά είναι άρρωστα ή εξαντλημένα είτε από τη ζέστη είτε από την έλλειψη νερού. Οι αγοραστές μάλιστα κάνουν ό,τι θέλουν σε αυτά τα δύστυχα πλάσματα. Τους σπάνε τα φτερά, τους, τους βγάζουν τα μάτια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις έχουν εδώ και πολλά χρόνια ξεσηκωθεί για τα συγκεκριμένα παζάρια άγριων ζώων αλλά τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ Nguyen Xuan Phuc ζήτησε στο Υπουργείο Γεωργίας να εισηγηθεί νόμο ώστε να απαγορεύεται η παράνομη διακίνηση άγριων ζώων.

Μέχρι να το δούμε αυτό να γίνεται πραγματικότητα αμέτρητα ζώα θα έχουν υποφέρει στις άθλιες αυτές αγορές για να καταλήξουν σε ένα πιάτο.

Βίδρα πωλείται για 430 δολάρια. Φωτογραφία Van Hong

Μεγάλος ερωδιός. Φωτογραφία Van Hong

Άγρια πουλιά. Φωτογραφία Van Hong


Πηγή

Διαβάστε επίσης: