Αυστραλία: Eθελοντές πλέκουν γάντια για τα κοάλα και μάρσιπους για τα καγκουρό

September 14, 2021

Αυστραλία: Eθελοντές πλέκουν γάντια για τα κοάλα και μάρσιπους για τα καγκουρό

Διαφ.

Διαφ.




Η οργάνωση Animal Rescue Craft Guild ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει κατακλυστεί από προσφορές για βοήθεια αφού ζήτησε από εθελοντές να πλέξουν σκεπάσματα για νυχτερίδες, μάρσιπους, φωλιές πουλιών, γάντια για κοάλα και άλλα γούνινα σπίτια για τα μαρσιποφόρα της Αυστραλίας
Οι βελόνες του πλεξίματος χτυπούν με μανία σε όλο τον κόσμο προκειμένου να δημιουργηθούν εκατοντάδες προστατευτικοί σάκοι και κουβέρτες για τα άγρια ζώα της Αυστραλίας το φυσικό περιβάλλον των οποίων έχει καταστραφεί από τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται στο ανατολικό τμήμα της χώρας.




Η οργάνωση Animal Rescue Craft Guild ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει κατακλυστεί από προσφορές για βοήθεια αφού ζήτησε από εθελοντές να πλέξουν σκεπάσματα για νυχτερίδες, μάρσιπους, φωλιές πουλιών, γάντια για κοάλα και άλλα γούνινα σπίτια για τα μαρσιποφόρα της Αυστραλίας.

Οι δωρεές στην εθελοντική οργάνωση έρχονται από όλο τον κόσμο: τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, το Χονγκ Κονγκ, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Οι πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία εδώ και πάρα πολλές εβδομάδες έχουν καταστρέψει 80 εκατομμύρια στρέμματα γης. Ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των ζώων, περιλαμβανομένων των κατοικίδιων και των ζώων εκτροφής, που έχουν σκοτωθεί φτάνει το μισό δισεκατομμύριο, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλα έχουν τραυματιστεί ή είδαν το φυσικό τους περιβάλλον να καταστρέφεται.

«Η οργάνωσή μας δημιουργεί και προσφέρει αντικείμενα σε φιλοζωικές οργανώσεις (…) σε όλη τη χώρα οι οποίες φροντίζουν τα άγρια ζώα», εξήγησε η Μπελίντα Ορελάνα, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα κάθονται
Το Animal Rescue Craft Guild δημιουργήθηκε πριν μερικούς μήνες για προσφέρει κρεβάτια και πουλόβερ για σκύλους και γάτες που βρίσκονται στα φιλοζωικά κέντρα. Τώρα η σελίδα του στο Facebook μετρά 75.000 μέλη και πολλοί εθελοντές έχουν πλέξει ή ράψει μια σειρά αντικειμένων, όπως γάντια για κοάλα που έχουν κάψει τις πατούσες τους, αλλά και μάρσιπους για μωρά καγκουρό που έχουν χάσει τις μητέρες τους.








Πηγή

Διαβάστε επίσης: